Guvern

Vom avea POLIȚIE LOCALĂ! Vezi legea care va reglementa activitatea POLIȚIEI

Aceste prevederi se conţin în Proiectul de lege cu privire la activitatea poliţiei şi statutul poliţistului, aprobat azi de Cabinetul de miniştri.

Potrivit proiectului, poliţia va fi împărţită în cea de stat şi locală, care va fi controlată de autorităţile administraţiei publice locale. Poliţiştii vor fi angajaţi în baza unui concurs. Poliţiştilor li se vor acorda grade speciale, echivalente cu gradele de calificare ale funcţionarilor publici, şi nicidecum cu cele militare.

Ministrul Alexei Roibu a menţionat că poliţiştii vor beneficia de locuinţe în timpul în care vor activa în organele de poliţie. „Parlamentul a redus facilităţile pentru acordarea spaţiului locativ, iar proiectul adoptat prevede că poliţiştii vor fi asiguraţi cu spaţiul locativ de serviciu în perioada activităţii profesionale. Totodată, locuinţele nu vor putea fi supuse privatizării. Cei care vor închiria o locuinţă vor putea beneficia de compensaţii băneşti. În timpul apropiat, vom veni cu un proiect de lege care va reglementa, în baza parteneriatului public-privat, construcţia locuinţelor de serviciu”, a spus ministrul de Interne.

Proiectul urmează a fi discutat în Parlament. În cazul în care va fi adoptată, legea va intra în vigoare după şase luni din data publicării.

Tot azi, au fost aprobate şi proiectele legilor cu privire la publicitatea sexistă şi la cea difuzată în cinematografe. Astfel, publicitatea care conţine prejudecăţi sau stereotipuri în prezentarea eronată a femeii sau bărbatului este interzisă. Se interzice şi difuzarea clipurilor publicitare în cinematografe înainte şi după difuzarea filmelor. Încălcarea acestei prevederi va fi sancţionată cu amendă în mărime de la 1.000 la 6.000 lei.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *