Actualitate

Voronin, depozitat la Ministerul Culturii

Anul acesta, angajatilor sectiilor cultura din raioane, dupa ce au prezentat darile de seama la Ministerul Culturii, li s-a dat cate un cadou – un album fotografic intitulat „Vladimir Voronin”. Indignati, reprezentantii unui raion ne-au adus cartea la redactie si ne-au rugat sa oprim propaganda comunista.

Luxosul album fotografic „Vladimir Voronin” a fost editat la inceputul lui 2009 la Combinatul Poligrafic din Chisinau, cu un tiraj de 1500 de exemplare. Pentru aparitia lui, din bugetul statului s-a cheltuit circa un milion de lei. Voronin planifica sa daruiasca cate un exemplar deputatilor, ministrilor, admiratorilor etc. dupa expirarea mandatului sau de sef al statului. Dar, dupa alegerile din 2009, lucrurile au luat o alta turnura si el a uitat de cartile depozitate la Ministerul Culturii.

Dina Ghimpu, sefa Directiei generale strategie si dezvoltare a ministerului, ne-a spus ca aceste carti au fost comandate de Ministerul Culturii. „In caz contrar, nu le aduceau la noi. Cartile au fost depozitate la Directia politici culturale in teritoriu. N-am stiut ca albumele sunt impartite vizitatorilor”, si-a exprimat ea indignarea. Referindu-se la soarta de mai departe a cartilor, functionara a spus ca nu le vor arde ca fascistii, dar vor gasi o cale de a scapa de ele.

Boris Focsa, ministrul Culturii, nu crede ca angajatii ministerului distribuie aceste carti. Si angajatele Directiei politici culturale au negat acest lucru. Ministrul Focsa ne-a promis ca va afla, totusi, cine le distribuie. Albumul fotografic „Vladimir Voronin” contine poze din intreaga activitate a acestuia in calitate de presedinte al R. Moldova: ceremonia de investire in functia de sef al statului, intalniri cu alegatorii, cu pionierii, poze de familie, impreuna cu sotia si nepotii etc., fiecare fiind insotita de texte propagandistice, scrise in romana, rusa si engleza.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *