Politică

Votat în prima lectură! Membrii Partidului „Șor” nu vor putea fi aleși pe o perioadă de trei ani, după ce CC a declarat formațiunea politică neconstituțională

Persoanele care erau membri ai Partidului Politic „Șor” nu vor putea fi alese pe o perioadă de trei ani de la pronunțarea hotărârii Curții Constituționale (CC). Acest lucru este prevăzut într-un proiect de lege, votat în prima lectură de 56 deputați, transmite Ziarul de Gardă.

„Persoanele care erau membri ai organului executiv al Partidului Politic „Șor”, cele care aveau funcții elective sau erau pe listele de candidați supleanți în momentul în care formațiunea politică a fost declarată neconstituțională, nu vor putea fi alese pe o perioadă de trei ani de la pronunțarea hotărârii Curții Constituționale”, se arată în comunicatul Parlamentulu.

Inițiativa legislativă a fost elaborată de un grup de deputați din Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate”, în contextul ajustării cadrului normativ intern referitor la lichidarea partidelor politice, după ce Curtea Constituțională a emis o Hotărâre prin care a declarat Partidul Politic „Șor” neconstituțional și l-a dizolvat.

De asemenea, proiectul de lege mai conține prevederea potrivit căreia atributele partidelor declarate neconstituționale nu vor putea fi utilizate de către alte partide politice, blocuri electorale sau alți concurenți electorali.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. S-or maii putea schimba cartile de identitate pana la noile alegeri?
    P.S
    Cineva, nu spui cine, persoana importanta ,mi-a zis ca vor cere pasapoarte de la Tighina !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *