UE / Nato

„Vreau să înțeleagă că acesta nu este un război, ci un genocid”. Zelenski l-a invitat pe Macron în Ucraina

Președintele ucrainean Volodimir Zelensky a susținut că l-a invitat pe Emmanuel Macron să viziteze Ucraina pentru a vedea cu ochii săi că forțele ruse comit „genocid”, termen pe care omologul său francez a refuzat până acum să-l folosească.

„În ceea ce-l privește pe Emmanuel, am vorbit cu el”, „l-am invitat să vină când va avea oportunitatea. Va veni și va vedea și sunt sigur că va înțelege”, a spus președintele Zelenski într-un interviu acordat canalului american CNN, realizat vineri și difuzat duminică.

„Cred că vrea să se asigure că Rusia se angajează într-un dialog. I-am spus doar că vreau să înțeleagă că acesta nu este un război, ci este nimic altceva decât un genocid”, a adăugat el, pentru a explica refuzul liderului francez de a denunţa un „genocid” în Ucraina, spre deosebire de preşedintele Statelor Unite Joe Biden.

Președintele ucrainean a considerat inițial acest refuz „foarte dureros” miercuri.

Emmanuel Macron, în plină campanie pentru alegerile prezidențiale de duminica viitoare din Franța, a explicat joi că „genocidul” ar trebui, în opinia sa, „calificat de avocați, nu de politicieni” și că „escaladarea verbală” „nu a ajutat Ucraina”, potrivit AFP.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *