CSI / RusiaInternațional

Washingtonul duce un „război prin procură” împotriva Rusiei și că riscul unei ciocniri între cele două mari puteri este ridicat”, susține ambasadorul Rusiei în SUA

Washingtonul duce un „război prin procură” împotriva Rusiei, iar riscul unei ciocniri între cele două țări este ridicat, potrivit lui Anatoli Antonov, ambasadorul Rusiei în SUA, citat de CNN.

„Astăzi, nimeni nu ascunde adevăratele obiective ale politicii Casei Albe față de noi. Pe toate canalele de televiziune, comentatorii politici vorbesc despre necesitatea de a intensifica războiul prin procură al SUA împotriva Federației Ruse”, a declarat Antonov într-un interviu acordat agenției de presă de stat ruse TASS și publicat vineri.

„Permiteți-mi să le reamintesc telespectatorilor că un război proxy înseamnă un război al unui agent, un război prin procură. De fapt, asta fac americanii pe teritoriul ucrainean” a adăugat el.

„Subliniem faptul că riscul unei ciocniri între cele două mari puteri [Rusia și Statele Unite] este ridicat” spune ambasadorul.

Rusia va continua „să se străduiască să se asigure că preocupările rusești privind securitatea țării noastre nu sunt ignorate, ci sunt ascultate, cu perspectiva de a lucra împreună pentru a le rezolva”, a adăugat acesta.

De asemenea, Antonov a mai declarat că dialogul dintre Moscova și Washington se află în prezent într-o stare de „eră glaciară”.

„Ambasada [rusă] este încă forțată să lucreze într-o atmosferă de ostilitate și neîncredere”, a spus Antonov.

„Din vina cercurilor conducătoare locale, obsedate de ideea de a ne fixa imaginea de ‘paria internațional’, starea dialogului ruso-american este comparabilă cu o eră glaciară”, a spus el.

Ambasadorul a mai declarat că vizita președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski în SUA demonstrează că nici Washingtonul și nici Kievul „nu sunt pregătiți pentru pace”.

„Accentul [este] pus pe război, pe moartea soldaților obișnuiți, pe legarea în continuare a regimului ucrainean de nevoile Statelor Unite”, a spus el.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

comentarii

  1. SUA își onorează promisiunile de garant din memorandumul de la Budapesta 1994, în timp ce celălalt garant și – a neglijat toate garanțiile asumate și a atacat mișelește Ucraina …

  2. Bună ziua,
    Nu vă mai amăgiți de pomană cu intrarea țării în Schengen. Atâta timp cât Putin conduce Uniunea Sovietică, Nehammer agent de influență al rușilor, nu poate face decât cum i se comandă.

    Dr. Mihail Florovici
    ambasador

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *