Politică

Zaharova „foc și pară”, după ce SIS a blocat alte două site-ri rusești: Este o interdicție discriminatorie asupra difuzării mass-media ruse și a celor în limba rusă

Vineri, 20 ianuarie, Rusia a cerut Republicii Moldova să înceteze blocarea paginilor web în limba rusă, practică pe care a descris-o drept un atac la adresa libertății presei și a drepturilor populației rusofone, scrie Agerpres.

„Îndemnăm Chișinăul să se abțină să facă pași care nu au nimic în comun cu adevărata libertate și cu democrația și să ridice interdicțiile discriminatorii asupra difuzării mass-media ruse și a celor în limba rusă”, a declarat purtătoarea de cuvânt a lui Serghei Lavrov, Maria Zaharova.

Vă amintim că directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS), Alexandru Musteața, a semnat joi, 19 ianuarie, un ordin ce prevede blocarea a două surse cu conținut online, „promotoare de informații ce incită la ură și război, în condițiile stării de urgență”. Astfel, urmează a fi sistat accesul la portalurile eadaily.com și bloknot.ru, relalatează ZDG. Această decizie constituie un nou pas către „expulzarea conținutului și a mass-media în limba rusă din spațiul informațional” al Republicii Moldova, a remarcat Zaharova.

„Toate acestea se fac pe fundalul unei activități deschis antirusești în țară (n.r. în Republica Moldova) din partea mass-media ucrainene și occidentale”, a mai menționat aceasta.

Potrivit Moscovei, măsurile împotriva presei ruse sunt o încălcare a drepturilor minorităților naționale în Republica Moldova, țară a care a impus starea de urgență după declanșarea războiului în Ucraina.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

  1. Asa. Si ce-i cu asta ? Ca auzi… s-a indignat o prosta ca ceva. Dar in Rusia se difuzeza ceva in limba romana ? Nu. Ca urmare, de ce sa indigneaza cineva ca nu se difuzeaza in limba rusa in alta tara decat Rusia ? Adevarul ca prostia nu e la rusi, prostia e la moldoveni, ca ei sunt batuti in cap si accepta figurile rusilor. Nu e prost ala care cere, prost e ala care da! Nu e prost cine pretinde, dar moldovenii ca pun botul la rusi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *