Ucraina

Zelenski: Accidentul de elicopter în care a murit ministrul de Interne al Ucrainei este o „tragedie teribilă” într-o „dimineață neagră”. „Durerea este de nedescris”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a descris accidentul de elicopter din această dimineață de la Brovarî, care a curmat viața ministrului de interne Denis Monastirski și a mai multor membri ai echipei sale, drept „o tragedie teribilă” și o „dimineață neagră”, relatează The Guardian.

Scriind pe o pagină de socializare, liderul de la Kiev a declarat: „Astăzi, o tragedie teribilă a avut loc în Brovarî, regiunea Kiev. Un elicopter al serviciilor de urgență de stat s-a prăbușit, iar la locul accidentului a izbucnit un incendiu.

„Numărul exact al victimelor tragediei este în curs de stabilire. Printre acestea se numără ministrul afacerilor interne al Ucrainei, Denis Monastirski, primul său adjunct, Yevhen Yenin, secretarul de stat al ministerului afacerilor interne, Yuri Lubkovich, asistenții lor și echipajul elicopterului.

25 de persoane au fost rănite, inclusiv zece copii. Până în acest moment, trei copii au murit. Durerea este de nedescris. Elicopterul a căzut pe teritoriul uneia dintre grădinițe.

Am instruit serviciul de securitate al Ucrainei, în cooperare cu poliția națională a Ucrainei și alte organisme autorizate, să afle toate circumstanțele celor întâmplate. Toate serviciile lucrează la locul tragediei”, a declarat președintele Ucrainei.

Mesajul lui Volodimir Zelenski se încheie astfel: „Condoleanțele mele tuturor familiilor și prietenilor victimelor. Denis, Yevhen, Yuri, echipa ministerului de interne … adevărați patrioți ai Ucrainei. Fie ca ei să se odihnească în pace. Fie ca toți cei ale căror vieți au fost luate în această dimineață neagră să se odihnească în pace”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *