ActualitateExterne

Zelenski, ‘cel mai bun agent de vânzări’

Donald Trump amenință că va tăia ajutorul pentru Ucraina înainte de a prelua Casa Albă ca președinte ales. Trump a criticat vehement ajutorul american acordat Ucrainei, la un miting electoral în Detroit, pe 15 iunie, scrie The Kyiv Independent.

Luând cuvântul la evenimentul „Turning Point USA”, Trump a afirmat că va „rezolva acest lucru (ajutorul american pentru Ucraina) înainte de a prelua Casa Albă în calitate de președinte ales”.

Trump l-a descris pe președintele Volodimir Zelenski ca fiind „cel mai bun agent de vânzări” în asigurarea sprijinului financiar substanțial din partea SUA.

„Cred că Zelenski este poate cel mai bun agent de vânzări dintre toți politicienii care au trăit vreodată. De fiecare dată când vine în țara noastră, pleacă cu 60 de miliarde de dolari”, a remarcat Trump.

„Acum, iată care este frumusețea. Tocmai a plecat acum patru zile cu 60 de miliarde de dolari, ajunge acasă și anunță că are nevoie de încă 60 de miliarde de dolari. Nu se termină niciodată”, a susținut Trump. „Voi rezolva această problemă înainte de a prelua Casa Albă în calitate de președinte ales”.

Trump a declarat anterior că va suspenda asistența pentru apărare acordată Ucrainei dacă va câștiga alegerile prezidențiale din 2024 din SUA. Trump a mai afirmat că Rusia nu ar fi lansat invazia la scară largă a Ucrainei în 2022 dacă ar fi câștigat un al doilea mandat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *