ExterneInternaționalRăzboi

Zelenski cere la ONU o „pedeapsă justă” împotriva Rusiei. „Nu vom lăsa această entitate să prevaleze asupra noastră”

Război în Ucraina, ziua 211. Miercuri, 21 septembrie, în fața ONU, liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski a cerut o „pedeapsă justă” împotriva Rusiei, denunţând invadarea ţării sale de către ruși şi lansând un apel la înfiinţarea unui tribunal special. Totodată, Ucraina anunță un schimb de prizonieri cu Rusia, inclusiv comandanți ai detașamentului Azov.

„A fost comisă o crimă împotriva Ucrainei şi cerem o pedeapsă justă” împotriva Rusiei, a declarat Volodimir Zelenski, într-un discurs în fața Adunării Generale a ONU.

Deoarece nu a putut merge la New York, liderul ucrainean a obţinut o autorizaţie excepţională din partea statelor membre ale Naţiunilor Unite pentru a se adresa prin mesaj video.

Astfel, în discursul său, care s-a încheiat în ovaţiile şi aplauzele reprezentanţilor prezenţi în sală, președintele Ucrainei a acuzat Rusiaa pentru agresiunea acesteia contra Ucrainei.

„Nu vom lăsa această entitate să prevaleze asupra noastră” a spus el, cerând crearea unui tribunal special care să judece Rusia „pentru crima sa de agresiune împotriva statului nostru”.

Şeful statului ucrainean a folosit cuvântul „pedeapsă” de 15 ori în discursului său. Volodimir Zelenski a mai lansat un apel la crearea unui fond de compensare pentru Ucraina şi a afirmat că Rusia ar trebui să fie privată de dreptul său de veto în Consiliul de Securitate al ONU.

Anterior, de la tribuna Naţiunilor Unite, preşedintele SUA, Joe Biden, a acuzat Rusia de „încălcarea într-o manieră neruşinată” a principiilor fondatoare ale Cartei Naţiunilor Unite, aminteşte AFP.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *