CSI / Rusia

Ziarul rus Pravda anunță cu bucurie că Ucraina e în pragul înghețului și al „întunericului total”

„Ucraina este aproape în totalitate fără electricitate, căldură și gaze, nefiind cunoscut când va fi posibilă restabilirea aprovizionării cu gaz, electricitate și căldură”, scrie Pravda.ru într-un articol publicat vineri, transmite Hotnews.

Ziarul rusesc notează că cel puțin 90 de rachete rusești au distrus „aproximativ” 30 de obiecte, inclusiv centrale termice și substații.

„Calibrarea continuă zi de zi. De fapt, în multe cazuri, acestea au fost atacuri repetate, așa că consumatorii din Liov, Ternopil, Jîtomir, Kiev, Odesa și alte regiuni au simțit-o instantaneu”, mai scrie Pravda.

Ziarul rusesc amintește apoi de declarațiile făcute de Volodimir Kudrițski, șeful operatorului de electricitate ucrainean Ukrenergo, care anunțase o situație dificilă în zilele următoare, cu întreruperi de curent de urgență.

„Kievul devine inevitabil de nelocuit. Nu există lumină timp de 8-12 ore pe zi și este nerealist să trăiești și să lucrezi în astfel de condiții”, scrie Pravda, adăugând că dacă „sistemul funcționează mai puțin de șase ore pe zi, alimentarea cu căldură nu va putea funcționa normal”.

„Centrele energetice de la Kiev și Harkov au fost afectate în special, iar electricitatea pur și simplu nu ajunge la consumator: substațiile, transformatoarele și parțial liniile electrice sunt deteriorate. Locuitorii orașelor au trecut brusc la generatoare și alte ”echipamente de întrerupere” – de la arzătoare cu gaz la lanterne”, mai notează jurnaliștii de la Moscova.

De asemenea, aceștia susțin că primarii orașelor ucrainene ar fi cerut deja abandonarea clădirilor înalte în care va fi imposibil de locuit, dar și a întreprinderilor pentru ”a salva măcar ceva”. Nu este clar ce informații citează Pravda în acest sens.

Peste 10 milioane de ucraineni au rămas fără electricitate în pragul iernii

„Totul este agravat de un val de frig, pe care meteorologii îl promiteau zilele trecute. Oamenii pleacă cu adevărat în suburbii și sate, unde este mai ușor să rezolvi problemele legate de hrană și încălzire. Când temperatura de afară scade cu 5-7 grade, consumul de energie electrică în țară va crește și… se va prăbuși”, mai notează ziarul rusesc, citând „analiști” care ar afirma acest lucru.

Articolul Pravda este în linie cu apelurile făcute de numeroși propagandiști la televiziunile rusești care cer distrugerea sistemului energetic al Ucrainei înainte de sosirea iernii, o crimă împotriva umanității potrivit dreptului internațional.

În noul său val de atacuri împotriva infrastructurii Ucrainei forțele armate ale Kievului au lansat aproape 100 de rachete împotriva unor ținte civile din Ucraina la începutul acestei săptămâni.

În discursul său adresat națiunii joi noaptea președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski anunța că peste 10 milioane de ucraineni au rămas fără electricitate, făcând din nou un apel către partenerii internaționali la protejarea cerului Ucrainei.

Majoritatea întreruperilor de curent sunt în regiunile Vinița, Odesa, Sumî și Kiev, a precizat președintele.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Comportament salbatic sau cel puțin medieval, la rușii acestia.
    Tinând cont și de ura patologică a lor către ucraineni, se poate de spus că rușii acestia sunt si niste naziști teroriști.

  2. Crezi ca Urkaineanul va retroceda candva teritoriile romanesti inapoi vreodata?
    De ce nu a facut-o de la bun inceput,?tuturor cu drept sa dee din mosii?!
    Ramanea cu kievul insa fara pierderi de vieti omenesti,de ce tac toti si spun ca nau niciun gand la revenducare?a cui e oare joaca?cine infuleca din Ukraina acum? Cine investeste mlrdele in ea , cine e infometat asa de tare ? De ce nimeni nu poate acuza pe ambii de acest razboi? Ce sta oare in fundal ca plan? Voi cititorii vati zombat digital si mai bine ati citi ceva istorie si cultura,.
    Cum sal sustin eu pe zelenskii jidanul atunci cand niciunui roman ce are radacini de milenii pe acel meleag nu i sa oferit dreptul la limba si cultura sa de cand e acest format Ukraina,?
    Oare nu vedeti ca sunteti orbi nestiind nici macar ce mancati de zi cu zi importat de la ukraineni? Oare nui urkainenul acel fasist , natzist sau dreac impelitzat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *