Eveniment

Ziarul TIMPUL, la cei 14 ani (GALERIE FOTO)

Pe 14 septembrie 2001, pe piața media din Republica Moldova s-a lansat săptămânalul „TIMPUL info-magazin”, într-un format modern, conceput ca ediție-magazin. Director fondator și redactor-șef al ziarului „TIMPUL info-magazin” a devenit Constantin Tănase.

„TIMPUL de dimineaţă” – este o publicaţie periodică, care din 2001, constituie cea mai importantă sursă de informare despre situaţia socio-politică din R. Moldova. Ziarul se distribuie în toată ţara şi nu este controlat de nici o structură politică sau grupare economică. Având o reţea vastă de distribuitori a ediţiilor periodice, TIMPUL este difuzat –prin abonare la adresă sau vânzări la chioşcuri – atât persoanelor fizice, cât şi instituţiilor, cum ar fi: organele administraţiei publice, misiunilor diplomatice, organizaţiilor internaţionale, centrelor de consultanţă, instituţiilor de învățământ, ONG-urilor, întreprinderilor de stat şi private, agenţiilor de publicitate ş.a.

2001

Pe 14 septembrie 2001, pe piaţa media din R. Moldova s-a lansat săptămânalul „TIMPUL info-magazin”, într-un format modern, conceput ca ediţie-magazin. Director fondator şi redactor-şef al ziarului „TIMPUL info-magazin” a devenit Constantin Tănase.

2004

În iulie 2004, „TIMPUL info-magazin” îşi încetează apariţia, activitatea fiindu-i suspendată în urma unui proces de judecată înscenat de Guvernul R. Moldova în legătură cu o investigaţie despre o afacere dubioasă a Companiei DAAC-HERMES, proces câştigat la CEDO la finele anului 2007. Din iulie 2004 a început să apară o publicaţie nouă cu denumirea „TIMPUL de dimineaţă” editată de acelaşi colectiv de ziarişti. Fondatorul şi directorul publicaţiei „TIMPUL de dimineaţă” rămâne în continuare Constantin Tănase.
În noul format, TIMPUL, începe să apară de două ori pe săptămână.

2005

Din ianuarie 2005 „TIMPUL de dimineaţă” apare de trei ori pe săptămână, iar în luna octombrie 2005 este transformat în Cotidian Naţional Independent cu cinci apariţii pe săptămână.

2009 – până în prezent

„TIMPUL de dimineaţă” apare săptămânal, în fiecare zi de vineri la nivel național în volum de 32 pagini (8 color si 24 alb/negru) cu un tiraj de până la 11.000 exemplare. TIMPUL este cel mai citit ziar de limbă română din R. Moldova, fiind un spectator al vieţii politice şi sociale din Moldova, care oferă constant analize politice, comentarii şi reacţii la evenimentele ce au loc în viaţa de zi cu zi. A oferit o pluralitate de opinii, prin supravegherea vieţii publice din RM, oferă informaţii importante despre evenimentele de interes public. TIMPUL de dimineaţă rămâne a fi cea mai populară publicație print în limba română.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *