Actualitate

Pavel Filip: Moldova va participa la lucrările CSI doar atunci când acestea nu vor avea loc în Rusia

Declaraţia aparţine premierului Pavel Filip, care susţine că această atitudine are la bază intimidările la care sunt supuşi oficialii noştri, atunci când intră pe teritoriul rusesc.

Şeful executivului i-a adresat un mesaj şi preşedintelui Dodon, căruia i-a sugerat să se preocupe şi de interesele cetăţenilor moldoveni, nu doar cele ale altui stat.

"Sunt solidar cu colegii mei, funcţionari publici. Cu colegii mei care reprezintă instituţiile statului. Şi îi sugerez acelaşi lucru şi preşedintelui Dodon să se îngrijească de cetăţenii Republicii Moldova. Să aibă grijă de cum sunt trataţi ei atunci când merg în Federaţia Rusă. Şi nu să reprezinte doar interesele altui stat. Să se gândescă şi la interesele propriilor cetăţeni. Aşa cum o facem noi.", a afirmat premierul, Pavel Filip.

Premierul a explicat că oficialii moldoveni sunt trataţi necorespunzător în Rusia, ca urmare a investigaţiilor privind spălarea 22 de miliarde de dolari prin băncile din Moldova.

Anterior, şeful statului a criticat decizia Chişinăului de a nu participa la reuniunea şefilor de guvern din CSI, care se desfăşoară în Kazan, Rusia.

La începutul lunii martie, președintele Parlamentului, Andrian Candu, și premierul Pavel Filip l-au convocat pe ambasadorul rus la Chișinău pentru a-i prezenta o notă de protest în legătură cu acțiunile abuzive din partea unor servicii speciale ruseşti la adresa demnitarilor moldoveni.

Oficialii de la Chişinău au fost opriți abuziv la intrarea în Federația Rusă, interogați, percheziționați și tratați în mod umilitor. Deocamdată, Moscova nu a venit cu explicaţii.

Sursa: Publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *