Actualitate

A mai rămas o săptămână până la alegerile parlamentare

Startul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie a fost dat în data de 1 octombrie. Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, pe buletinul de vot, care va avea o lungime de peste jumătate de metru, vor figura 25 de concurenţi.

Astfel, printre cei înregistraţi în cursă se numără 20 de partide, un bloc electoral şi patru candidaţi independenţi.

Pentru alegerile din acest an, vor fi deschise aproximativ 2 100 de secţii de votare, dintre care 95 peste hotarele ţării. Cele mai multe sunt în Italia, România și Statele Unite. Totodată, locuitorii din regiunea transnistreană îşi vor putea exprima opţiunea în cadrul a 26 de secţii de votare.

Potrivit reprezentanților Comisiei Electorale Centrale, pentru alegerile din 30 noiembrie, vor fi tipărite peste trei milioane de buletine de vot, iar pentru fiecare birou electoral din afara țării vor fi repartizate maximum câte trei mii de buletine.

Mai mult, pentru acest scrutin au fost cumpărate şapte mii de cabine de vot şi 10 mii de urne. Alegerile vor fi monitorizate de peste 2 000 de observatori. Scrutinul parlamentar din acest an va costa bugetul de stat 52 de milioane de lei, iar la vot sunt aşteptaţi aproximativ trei milioane de alegători.

sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *