Astăzi 23 Noiembrie 2017, Joi - Ultima actualizare la 22 Noiembrie 2017
Abonamente

Moldova 17 Februarie 2014, ora 12:30

Comunism de Chişinău: Cu afacerile în UE şi cu sufletul în CSI

Marime Font

Despre deputatul comunist Grigore Petrenco ştim că este oarecum supărat pe România şi pe Uniunea Europeană. Ce se ştie mai puţin este că soţia domniei sale, Lilia Petrenco nu este deloc supărată pe România şi nici pe Uniunea Europeană.

Deputatul Grigore Petrenco s-a făcut remarcat la Chişinău prin tot felul de vitejii: a sărit în apărarea moldovenilor oprimaţi de olteni în România (în vestitul şi necruţătorul război al chiftelelor împotriva pârjoalelor), a cerut declararea ambasadorului UE la Chişinău Dirk Schuebel drept persona non-grata în Republica Moldova, a mai împărţit nişte pumni prin Parlament. Cu alte ocazii a declarat raportul APCE referitor la Transnistria drept rusofob sau s-a răstit bărbăteşte la preşedintele georgian Saakaşvili. Una peste alta, o activitate de deputat comunist aşa cum trebuie să fie ea.
Între timp, Lilia Petrenco s-a ocupat de activitatea ei de reprezentantă a Make-up Atelier Paris. A deschis o filială a acestei firme la Iaşi în 2011, cu surle şi trâmbiţe, eveniment la care au participat personalităţi din lumea modei româneşti precum Cătălin Botezatu sau Nanette. Firma de la Iaşi a prosperat, a apărut o filială şi la Bucureşti – comerţul cu produse cosmetice în România merge bine. Este uşor neclar de ce deputatul Grigore Petrenco militează pentru apropierea de Moscova, în vreme ce soţia sa face afaceri în România (şi implicit în UE).

În orice caz, Grigore Petrenco mi-a devenit simpatic atunci când a spus cu subiect şi predicat că limba română e totuna cu limba moldovenească, iar de curând a spus că îşi doreşte regim liberalizat de vize cu UE.

Pavel Păduraru: Mama comunistului Petrenco este anunţată în căutare peste trei ani după ce a fugit din ţară

Un articol de: George Damian
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 21 Noiembrie 2017, ora: 16:41

Trei zodii care vor avea de luat o decizie grea în anul 2018. Vor simţi pe pielea lor durerea

Trei zodii care vor avea de luat o decizie grea în anul 2018. Vor simţi pe pielea lor durerea

Viata nu aduce intotdeauna numai surprize placute, ci vine si cu doza sa de amar. Trei dintre zodii vor trai pe pielea lor nefericirea, in 2018. Si vorbim despre necazuri in dragoste, care duc la rupturi definitive.

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 22 Noiembrie 2017, de Marin Basarab

Ce modele oferă societatea noastră pentru tineri?

În ultima vreme suntem asaltați de știri înfiorătoare care par a fi desprinse dintr-un film de groază.

() Citeşte tot articolul

Editorial 22 Noiembrie 2017, de Moni Stănilă

Voinicul și cerbul

Că tot se apropie iarna cu pași repezi de noi, nu avem cum să nu ne gândim la sărbători. Mai ales că deja și programele de știri ne anunță de săptămâni întregi cum și unde vom petrece Crăciunul.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Noiembrie 2017, de Octavian Țâcu

Experiențe belgiene pentru R. Moldova

Săptămâna trecută (9-11 noiembrie) la invitația eurodeputatei Monica Macovei am efectuat o vizită de trei zile în Parlamentul European și la sediul NATO din Bruxelles.

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Noiembrie 2017, de Pavel Păduraru

Minciuna noastră cea de toate zilele

Când eram adolescent, citeam câteodată în revistele despre VIP-uri interviuri cu oameni cunoscuți. Nu mai țin minte ce ziceau ei, dar un singur lucru îmi atrăgea atenția.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Noiembrie 2017, de Moni Stănilă

Programare la Dumnezeu

Se apropie Postul Crăciunului și mă gândesc deja că preoții vor avea mai mult de spovedit. Într-un fel e foarte bine că lumea se împărtășește, dar e extrem de ciudat că o face după calendar. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Noiembrie 2017, de Octavian Țâcu

Jurnal de călătorie: Capitala culturii Cucuteni

Ghinionul localităților aflate la răscruci de drumuri este faptul că în graba călătoriilor de a ajunge spre alte destinații, acestea rareori devin loc al cunoașterii profunde și nuanțate. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Noiembrie 2017, de Constantin Tănase

Ideea națională a R. Moldova: dezrobirea femeii născătoare de prunci

Întotdeauna îmi aduc aminte cu o durere ce-mi arde toate celulele și cu un nelămurit sentiment de vină, zic, îmi aduc aminte de mama care, cu degetele mâinilor însângerate rodea rufele de tabla aia cu valuri căreia țăranii îi ziceau rusește „doskă.  

() Citeşte tot articolul