Vrei să faci un pui auriu şi crocant la cuptor? 5 paşi simpli pentru o masă delicioasă!

Numai că este o diferenţă între puiul la cuptor şi puiul perfect la cuptor. Pentru varianta din urmă de nevoie să ştii cum să îmbini condimentele, câtă sare să pui şi cum să faci să aibă o crustă crocantă, în timp ce carnea rămâne suculentă.
De ce ai nevoie?
Pentru 6 porţii de pui la cuptor ai nevoie de un pui care să cântărească puţin pestre 2 kilograme. Chiar dacă nu sunteţi atât de mulţi la masă, puteţi folosi resturile pentru a face a doua zi o salată pentru birou sau un sandviş pentru pachetul copilului din piept.
Puiul va fi gata atunci când în partea cea mai groasă a lui are o temperatură de 73 grade Celsius. Dacă nu aveţi termometru de bucătărie, puteţi să vă ghidaţi după aripi. Acestea vor fi depărtate de corpul puiului. În orice caz, durata de stat de cuptor este de o oră- o oră şi jumătate, în funcţie de cât de mare este puiul.
Asigură-te că puiul este uscat
Nu îţi recomandăm să clătiţi puiul înainte de a-l băga la cuptor. Prin spălare bacteriile pot ajunge de pe pui în chiuvetă sau pe alte suprafeţe, ceea ce va duce la contaminare încrucişată. În plus, cu cât pielea puiului este mai uscată, cu atât va fi mai crocantă. După ce scoţi puiul din pungă, acoperă-l cu un prosop pentru a-l usca.
Nu te zgârci cu sarea
O lingură de sare poate părea o cantitate mare, dar aceasta ajută la dispersarea aromelor condimentelor. Trebuie să pui sare atât pe exteriorul puiului, cât şi în interior. În acest fel, carnea va rămâne suculentă. Ungerea puiului cu unt sau ulei este opţională.
Leagă puiul
Picioarele puiului trebuie legate pentru a-I permite să se coacă uniform. În caz contrar, pulpele vor fi uscate, în timp ce pieptul va fi suculent.
Ai răbdare
Să faci un pui la cuptor este simplu, dar nu este chiar rapid. Cât timp stă la cuptor nu are nevoie să tot deschizi uşa ca să îl verifici, nici să pui peste el apă sau alte sosuri. Lasă-l în pace şi va şti singur ce să facă!
Înainte de a-l tăia, lasă-l să se odihnească
După ce îl scoţi de la cuptor lasă-l 15 minute înainte de a-l tăia. Îi va permite să îşi continue gătirea, să se uniformizeze aromele.
Cum verifici dacă este gata fără termometru?
Regula după care te poţi ghida cel mai bine este: 15 minute pentru fiecare 250 g de pui. Un alt indiciu este că dacă tragi un pic de pulpe, acestea se desprind de restul puiului. Cel mai sigur este să crestezi cu un cuţit pieptul şi să vezi dacă mai este sânge.