Actualitate

10 metode naturale pentru albirea dinților

Cu căpșune. Sunt fructe foarte apreciate pentru gustul și parfumul lor, dar pot fi utilizate și pentru albirea dinților. Care este explicația? Aceste fructe roșii conțin substanțe astringente și vitamina C. Aceste substanțe astringente contribuie la elliminarea petelor de pe suprafața dinților, în timp de vitamina C elimină formarea plăcii dentare.

Cu mere. Timp de câteva minute procesul masticației miezului de măr permite degajara în mod natural a resturilor alimentare care au rămas printre dinți. În plus, debarasează dantura și de un mare număr de bacterii care sunt în exces în cavitatea bucală. Frecarea dinților cu pulpa mărului duce și la eliminarea eventualelor pete. Mărul conține și acid malic, o substanță chimică naturală utilizată în produsele de albire a dinților.

Cu cărbune vegetal. Dacă îl iei sub formă de pastile îl pisezi. Pentru a beneficia de virtuțile sale de albire pune puțină pudră de cărbune direct pe periuță înainte de a te spăla pe dinți. Unele persoane mai adaugă peste pudra de cărbune și o picătură de ulei esențial de lămâie. Poți folosi un bețișor de bumbac umed pe care îl înmoi în pudra de cărbune și freci cu ea fiecare dinte.

Cu bicarbonat de sodiu. Acesta acționează împotriva plăcii dentare și estompează urmele de tutun, cafea sau ceai. Este un antibacterian nontoxic pentru sănătate. Tartrul este puțin solubil în apă dar în contact cu sodiul se elimină mai ușor. Sfat: pune pudră de bicarbonat pe periuța de dinți, dar nu folosi această metodă mai des de 2-3 ori pe săptămână, fiindcă riști să îți distrugi emailul.

Cu apă oxigenată. Cele mai multe produse de albire dentară conțin apă oxigenată sau peroxid de hidrogen. Se poate folosi fără probleme pentru albirea dinților, atenuând petele și îngălbenirea dinților. Evită însă apa oxigenată dacă ai carii, leziuni de uzură sau dacă ai o hipersensibilitate dentară. Când te speli seara pe dinți pune o picătură de apă oxigenată (10%) pe periuța cu pastă. Fă această operație doar 5 zile pe lună.

Cu argilă verde. Argila verde este utilizată în sănătate datorită virtuțiilor sale medicale.Se poate folosi și pentru îngrijirea buco-dentară, având particule abrazive. Dar nu trebuie folosită zilnic fiindcă poate fragiliza emailul dentar. O dată pe săptămână, însă nu strică.

Cu ulei de cocos. Studiile au confirmat că uleiul de cocos distruge streptococii, bacteriile din cavitate bucală care distrug dinții pe termen lung sau produc carii. Un alt rol este și de albire a smalțului. Trebuie doar să iei o lingură de ulei de cocos și să îl plimbi prin gură cam 15 minute. Apoi îl scuipi și te speli normal pe dinți.

Cu coaja de banană. Frecă-te pe dinți cu partea internă a cojii de banană. Aceasta conține minerale (potasiu, magneziu, mangan), care au rol de albire a dinților. Acest sfat este recomandat de un site american. Nu există studii științifice, dar se pare că dă rezultate.

Cu sare grunjoasă. Sarea grunjoasă de mare de Guernade conține o cantitate importantă de iod, având virtuți antiseptice și antifungice. O poți folosi de 2-3 ori pe săptămână. Chiar dacă nu are efecte spectaculoase, îți protejează dantura.

Cu lămâie. Datorită acțiunii sale abrazive, sucul de lămâie albește dinții. Aciditatea lui acționează asupra tartului și reduce placa dentară. Dar un trebuie utilizat excesiv. Cel mai bine, de maximul două ori pe săptămână.

Aceste metode nu trebuie folosite toate odată. Le poți folosi alternativ sau poți alege metoda care ți se pare mai eficientă sau mai la îndemână.

Sursa: antena3.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *