Politică

16 oficiali ar fi admis pe 9 mai încălcări ale legislației privind afișarea simbolurilor RĂZBOIULUI. Încălcări au admis și 5 persoane cu demnitate publică din UTA Găgăuzia

Inspectoratul General al Poliției (IGP) anunță că marți, 9 mai, de „Ziua Victoriei şi a comemorării eroilor căzuţi pentru independenţa Patriei”, 180 de persoane au admis încălcări ale articolului 365/5 din Codul Contravențional al Republicii Moldova, privind afișarea simbolurilor utilizate în contextul unor acțiuni de agresiune militară, crime de război sau crime împotriva umanității, precum și al propagande sau glorificării acestor acțiuni. În 16 cazuri au fost vizați oficiali, 9 dintre care sunt deputați. Încălcări au admis și 5 persoane cu demnitate publică din UTA Găgăuzia, menționează Poliția.

Astfel, potrivit IGP, au fost întocmite 15 procese verbale, înmânate 9 citații, iar 7 persoane au fost audiate. Restul persoanelor urmează a fi citate la Poliție pentru documentare, relatează Ziarul de Gardă.

„Polițiștii au asigurat ordinea publică şi securitatea circulaţiei rutiere pentru ca toate evenimentele publice de ieri să se desfășoare în siguranță.

Pe tot parcursul zilei, în cele peste 500 de locații din întreaga țară au participat în jur de 43 de mii de persoane”, a comunicat IGP.

Vă amintim că pe 14 aprilie, Parlamentul a votat legea care interzice însemnele războiului, inclusiv panglica ”Sf. Gheorghe”, literele ”Z„ și ”V„. Pe 19 aprilie, șefa statului Maia Sandu a promulgat legea, iar a doua zi, documentul a fost publicat în Monitorul Oficial.

Purtarea panglicii negru-oranj, fără ca aceasta să fie parte a unei distincții sau medalii, a fost și în acest an interzisă. Și afișarea simbolurilor „Z”, „V” și a celorlalte care au fost recunoscute drept reprezentante pentru agresiunea militare a Federației Ruse în Ucraina este sancționată. Declarațiile au fost făcute de șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP) Viorel Cernăuțeanu, în cadrul unei conferințe de presă privind prevederile legale în timpul desfășurării întrunirilor publice și însemnele utilizate la evenimentele dedicate zilei de 9 Mai.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Onanisti pupatori de cururi rusesti!Huo,nenorocitilor ce proslaviti ocupanti violatori ai mamelor si bunicilor voastre ,cretinilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *