Actualitate

48 de copii repatriați

Valentina Buliga, ministru al Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, a declarat, ieri, la o conferinţă de presă, că 29 din cei 48 de copii au fost repatriaţi din Federaţia Rusă. Alţi 19 copii au fost reîntorşi în ţară din Ucraina. Totodată, 15 dintre copiii repatriaţi au fost reîncadraţi în familiile lor biologice, iar alți 28 au fost plasaţi în centre de plasament temporar. 
Copiii repatriaţi au fost lăsaţi de părinţii lor peste hotarele ţării.

Gheretele cu autorizaţie expirată vor fi demontate

Evacuarea din Chişinău a gheretelor cu autorizaţie expirată va începe în următoarele săptămâni. Potrivit estimărilor municipalităţii, urmează a fi demontate în jur de 350 de gherete, transmite Info-Prim Neo. Primarul capitalei a propus evacuarea a 50 de gherete lunar, câte zece din fiecare sector. De asemenea, edilul a spus că trebuie strămutate chioşcurile de la marginea pieţelor în interiorul acestora. Anul acesta, în bugetul municipal sunt prevăzute finanţări de 500 de mii de lei pentru întreprinderile de prestări servicii. Dorin Chirtoacă a cerut să se facă o estimare separată pentru fiecare piaţă.

Cazuri noi de consum fraudulos de căldură

„Termocom” a depistat noi branşări ilicite şi consum fraudulos din sistemul centralizat de încălzire. Potrivit unui comunicat de presă al întreprinderii, pe 20 februarie a fost debranşată prin ruptură vizibilă o casă particulară din strada Bariera Sculeni, constatându-se conectarea clandestină la reţeaua centralizată. Branşarea ilicită a fost identificată şi într-un apartament din strada Zelinski, consumatorului urmând a i se efectua o recalculare. La fel, de cinci ori mai mult vor achita şi unele apartamente din strada Dumitru Râşcanu, pentru conectarea abuzivă şi consumul fraudulos de apă caldă menajeră, în lipsa apometrelor.

Fără căldură din cauza datoriilor

Mai mulţi locuitori din capitală au fost debranşaţi de la căldură din cauza datoriilor pe care le înregistrează pentru energia termică consumată. Potrivit SA „Termocom”, în special au fost debranşaţi consumatorii care pe parcursul sezonului de încălzire 2012-2013 au efectuat plăţi la un nivel ce nu depăşeşte 40%, transmite Info-Prim Neo.
Fără căldură în casă au rămas zece consumatori din străzile Paşcani, Tăbăcăria Veche şi stradela Haltei, cu care furnizorul are încheiate contracte directe. Pe parcursul săptămânii curente, urmează a fi debranşate şi alte case particulare şi apartamente.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *