Actualitate

Acte false, depistate la frontieră în urma unor percheziții

Aceste măsuri au fost desfășurate de către polițiștii de frontieră în contextul depistării testelor PCR false în punctele de trecere a frontierei de stat. Drept urmare, a fost demascat un grup specializat în elaborarea și vânzarea acestor documente false. Membrii rețelei racolau persoane care aveau nevoie de teste sau chiar certificate de vaccinare, apoi le prelucrau datele personale pentru tipărirea actelor solicitate.

În rezultatul descinderilor autorizate de către Procuratura din Ungheni, polițiștii de frontieră au constatat că această rețea dispunea de tehnică modernă specială pentru imprimarea și prelucrarea imaginilor, cu ajutorul căreia realizau documentele solicitate.

Suplimentar, au fost ridicate suporturi de stocare a informației cu privire la imunizările false și beneficiari ai acestor teste, certificate de vaccinare și teste false ce aveau însemnele unor instituții medicale din R. Moldova, România, Marea Britanie și altele.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 361 al(2) lit. b) Cod Penal al Republicii Moldova. Dacă le va fi demonstrată vinovăția, aceștia riscă de la 550 la 950 unităţi convenţionale sau închisoare de până la 5 ani.

Sursa: nordnews.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *