Actualitate

ALARMANT! În Republica Moldova crește numărul de cazuri de reacții alergice grave. Medicii au înregistrat Cod Roșu de alertă

Medicii de la Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească trag un semnal de alarmă. În ultima perioadă, în Republica Moldova se atestă o creștere a numărului de cazuri de reacții alergice grave, inclusiv șoc anafilactic ca urmare a înțepăturilor de insecte precum albini sau viespi.

Astfel pe parcursul lunii septembrie s-au înregistrat 28 de urgențe alergologice, dintre care 19 au fost cauzate de înțepături de insecte, în toate cazurile pacienții au fost transportați la spital, transmite Realitatea.md.

Ultimul caz grav a avut loc ieri, 29 septembrie curent, la ora 16:16, o femeie de 57 de ani, din raionul Glodeni a solicitat ajutorul medicilor după o înțepătură de albină. Cazul a fost încadrat în categoria Cod de urgență majoră „roșu”, urgență care pune viața în pericol. Pacienta avea slăbiciune generală, respirație îngreunată din care motiv a pierdut cunoștința și a căzut jos, lovindu-se la cap. Rudele s-au alertat, au solicitat ambulanța și cu o mașină de ocazie s-au pornit în întimpinarea acesteia.

În scurt timp pe traseul dintre or. Glodeni și satul Dușmani Urgența a preluat pacienta care era în stare inconștientă și a stabilit diagnosticul prezumtiv: „Șoc anafilactic. Plagă contuzională în regiunea occipitală a capului”. Femeia a fost transportată la secția de reanimare a IMSP Spitalul Raional Glodeni.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *