Politică

Alegerile au demonstrat că găgăuzii NU MAI EXISTĂ și sunt o gloată de pensionari ruși care și-au pierdut identitatea

„Rog să acordați o atenție deosebită Găgăuziei. De nenumărate ori v-ați convins că UTA Găgăuzia este activă, că locuitorii acesteia își văd viitorul doar în țara noastră, Republica Moldova. Pentru noi este foarte important să vizitați Găgăuzia, să îi informați pe cetățenii noștri cu privire la planurile și programele dvs, săi îi puteți convinge că programele dvs sunt cele mai eficiente și reflectă interesele locuitorilor Găgăuziei, care sunt locuitori ai R. Moldova. Sunt sigură că deschiderea dvs, dorința de a munci nu doar într-o anumită parte a țării, dar pe teritoriul întregii țări, în perspectivă va fi apreciată de noi”, a menționat Irina Vlah într-un mesaj video, precizând că se adresează tuturor liderilor politici și celor ai formațiunilor politice din țară.

Cine citește atent va înțelege disperarea Irinei Vlah, și ea are toate motivele să fie așa – alegerile au demonstrat că dintr-o minoritate națională distinctă, găgăuzii s-au transformat într-o gloată de pensionari rusofoni, fără dinți, care sunt frați cu rușii, îl iubesc pe Putin, deși în realitate, cică, ar fi de origine turcică.

Scorul obținut de Igor Dodon în UTA Găgăuzia, similar cu rezultatele obținute de comuniști în Coreea de Nord (94,59%) nu este o în sine o surpriză, toată lumea știa că așa-numiții găgăuzi votează așa cum le spun rușii care conduc acea regiune. 

Rolul politic al UTA Găgăuzia în R. Moldova este 0. Ei nu mai au niciun cuvânt de spus în legătură cu viitorul R. Moldova. Toate șantajele lor cu „ieșirea din R. Moldova” sunt o tentativă palidă de a camufla o realitate tristă. În regiune au mai rămas doar pensionari, vorbitori de rusă, fără carte și fără viitor. E doar o problemă de timp când se va constata disparația etniei găgăuze, pentru că tinerii de acolo, cu complicitatea Chișinăului, învața la școală doar în limba rusă și într-o generație sau două limba găgăuză nu va mai fi vorbită de nimeni. 

În satele din jurul Chișinăului sunt tot atâția votanți (64 331) ca în UTA Găgăuzia (68 184), dar aceștea nu un loc privilegiat la ședințele Guvernului și nici nu consumă atâtea resurse cu un aparat de conducere inutil. Ce-au făcut liderii pro-ruși de la Comrat este un adevărat genocid etnic. Pentru a face pe plac Moscovei, i-au rusificat în totalitate pe găgăuzi, care într-o singură generația de dominație a politicienilor vânduți Moscovei, gen Furmuzal sau Vlah, și-au pierdut identitatea. Basarabenii au trăit sub ruși sute de ani, dar au reușit să-și păstreze limba și identitatea, găgăuzii au pierdut tot ce-i deosebea și-i făcea unici în doar câțiva ani.

Vedeți mai jos un reportaj realizat de BBC în limba rusă.

Amintim că în 2014, în UTA Găgăuzia a avut loc un așa-numit referendum, inițiat de comuniști privind „aderarea” R. Moldova la Uniunea Vamală (Rusia-Belarus-Kazahstan) pentru care au votat 68 182 de așa-numiți găgăuzi.

Ivan Turcu

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *