Cultură

Alexandru Vakulovski, alungat din Romnia

Scriitorul Alexandru Vakulovski a fost expulzat miercuri din Romania, dupa ce s-a dus la politia din Cluj-Napoca sa-si plateasca amenda pentru ca i-a expirat „sederea temporara”. Autorul romanul „Pizdet” a fost amendat cu 12 milioane de lei vechi, fiindu-i totodata interzisa intrarea in Romania in urmatorii doi ani si jumatate.

Alexandru Vakulovski, nascut in s. Antonesti, r-l Stefan-Voda, din parinti romani, isi astepta cetatenia romana de peste patru ani. El s-a aflat in Romania din 1996, unde a absolvit Facultatea de Litere a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, apoi a muncit ca jurnalist in Cluj, Bucuresti si Brasov, a tradus si a publicat in romana trei carti de Vladimir Sorokin, jurnalul lui Venedikt Erofeev, romanul Fratilor Presniakov, texte din muzica rock ruseasca.
Este autor al cartilor „Pizdet”, „Oedip regele mamei lui Freud”, „Ruperea”, „Letopizdet. Cactusi albi pentru iubita mea”, „Ecstasy”, „Tu” si BONG – toate scrise si editate in Romania. Piesele sale de teatru s-au jucat in Romania, Germania si Anglia. In unele interviuri din ultimii ani, Vakulovski si-a exprimat regretul pentru ca, fiind roman, nu i se acorda cetatenia deja al patrulea an, pe cand unii straini devin cetateni romani cu usurinta si in termen scurt.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *