Social

Am putea avea o Agenţie pentru Relaţiile cu Diaspora

Proiectul menționat, precum și cel al Regulamentului privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei pentru Relaţii cu Diaspora, a fost creat în baza celui din Slovenia, unde funcţionează Oficiul pentru Slovenii din Străinătate, şi experiența României, unde a fost creat Departamentul Românilor de Pretutindeni. Agenţia va asigura respectarea drepturilor şi a intereselor comunităţilor de moldoveni de peste hotare și va contribui, prin acordarea susţinerii şi a concilierii necesare, la facilitarea integrării sociale şi profesionale a moldovenilor aflaţi peste hotare.

„Consolidarea legăturii dintre migranţi şi autorităţile statului ar trebui să contribuie la crearea unui mecanism eficient de protecţie a drepturilor migranţilor peste hotare, asigurarea lor cu beneficii sociale, inclusiv pensii”, se menționează în proiect.

Agenţia pentru Relaţiile cu Diaspora va fi condusă de un director general, un director general adjunct şi un colegiu format din nouă membri, a cărui componenţă va fi aprobată de către Guvern.

N. G.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *