Politică

Ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguță, CONVOCAT la ministerul de Externe rus

În cadrul întrevederii cei doi oficiali au făcut un schimb de opinii cu privire la aspectele de actualitate ale relațiilor moldo-ruse. Potrivit unui comunicat al MAE de la Moscova, Karasin și Neguța au punctat necesitatea dezvoltării rapide a contactelor la cel mai înalt nivel politic și o serie de acțiuni practice care urmează a fi întreprinse de Moscova pentru a consolida relațiile bilaterale.

De asemenea, menționează sursa citată, au fost discutate ”tendințele îngrijorătoare” din Zona de securitate din stânga Nistrului, precum și obligația părții moldovenești de a asigura nestingerit ”practica internațională a ordinii de rotație” a trupelor rusești staționate în regiunea separatistă.
Părțile au abordat și planul manifestațiilor dedicate celei de-a 25-a aniversări a operațiunii de menținere a păcii de pe Nistru, la care intenționează să participe o delegație de oficiali de la Moscova.

Separat au fost abordate stadiul actual și perspectivele reglementării conflictului transnistrean, se mai spune în comunicatul citat.

Sursa: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *