CSI / Rusia

Amenințare în direct la televiziunea rusă la adresa unui jurnalist ”Bild”: Porcule, vom veni și vă vom ucide pe toți!

Un înalt oficial rus a lansat o amenințare dezgustătoare la adresa unui jurnalist german, corespondent în Ucraina pentru publicația Bild, scrie ziare.com.

Episodul a avut loc în cadrul emisiunii „60 de minute”, difuzată în prime-time pe Rossia-1, principalul post de televiziune al Rusiei, controlat de Kremlin.

Realizatorul emisiunii a prezentat în direct o critică ce le-a fost adresată de conducerea editorială a revistei Bild, spunând că „arienii de la Bild s-au legat de emisiunea noastră populară, 60 de minute”.

Ulterior, a difuzat relatarea jurnaliștilor germani:

“Scuzați expresia, dar ne-am ieșit din minți aici când am văzut ce poate face propaganda rusă și felul în care vorbesc despre corespondentul nostru extraordinar. Priviți: Popov (n.r. Evgheni Popov, realizatorul emisiunii), propagandistul principal al lui Putin, încearcă să-l mânjească pe colegul nostru Björn Stritzel, care de luni de zile raportează din Ucraina cu mult profesionalism.

Popov îl numește în mod repetat pe Björn nazist în cadrul emisiunii sale. Popov continuă să arate imagini cu Björn având pe fundalul suprapus Howitzer-uri germane, vrând astfel să-l discrediteze în fața milioanelor de spectatori ai emsiunii. Rușii s-au enervat după reportejele făcută de Björn din prima linie a frontului din Ucraina de est. Reporterul nostru a arătat cum folosesc ucrainenii lansatoarele Howitzer PzH 2000. Rușii, în schimb, numesc armele germane naziste sau fasciste”.

În replică la punctul de vedere difuzat de Bild TV, cei de la Rossia-1 au atacat Germania, amintind înfrângerea regimului hitlerist la Stalingrad: “Străbunicii noștri au ars armele străbunilor voștri și le-au adiminstrat o bătaie zdravănă. Camarazii noștri, prietenii și vecinii noștri, cei mai buni oameni din Rusia, fac același lucru acum. Rezultatul va fi identic.

Sunt sigur că voi știți deja asta în sinea voastră, propagandiști arieni și mâncători de viermi ce sunteți. Spre deosebire de voi, urmași ai lui Goebbels și agitatori naziști, reporterii noștri muncesc din Donbas și din Ucraina încă de la începutul măcelului pe care voi l-ați provocat”, s-a exprimat realizatorul Evgheni Popov.

În acel punct al delirului propagandistic, unul dintre invitații aflați în studio în cadrul emsiunii difuzate în direct a intervenit. Este vorba despre un deputat rus din Duma de Stat pe nume Alexei Juravliov, unul dintre invitații permanenți. Acesta a spus că nu se mai poate abține și vrea neapărat să-i transmită ceva “acestui nazist”, făcând referire la reporterul Björn Stritzel.

Realizatorul Popov s-a speriat de tonul deputatului și a încercat să-l îndulcească: “Aceia sunt ziariști propagandiști, dar să nu fim așa… ”.

“Nu mă interesează! Mă duc acolo și dacă-l văd…”, replicat deputatul Alexei Juravliov.

“Să nu omorâm pe nimeni! Ameninți oameni în cadrul emisiunii noastre”, i-a spus Popov

“Așa e, ameninț! Și care e problema?”, a spus din nou Juravliov.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *