CSI / Rusia

(ANALIZĂ) De ce americanii nu vor accepta front comun anti-ISIS cu Rusia

Cu toate acestea, marţi, Obama a spus, la Moscova poate fi primită în coaliţia aflată sub conducerea SUA, dacă încetează să se concentreze pe sprijinirea lui Assad şi va lovi numai ţinte ISIS.

Cu toate acestea, oficialii americani au declarat că există şi alte probleme care interfereza ideei participării Rusiei la coaliţie.

Oficialii, care au solicitat anonimatul, se tem că în cazul în care Statele Unite vor intrat într-o alianţa cu Rusia în Siria, Washingtonul poate fi acuzat de complicitate la moartea civililor. O sursă a declarat: măsurile de prevenire a deceselor civile este unul dintre elementele de baza a strategiei pe care coaliţia condusă de SUA o aplică în Siria.

Purtătorul de cuvânt al Coaliţiei colonelul Steve Warren, a declarat că armata americană consideră că datele ONG-urilor privind victimele civile sunt „destul de exacte.”

Într-un raport din 20 noiembrie, Observatorul sirian pentru Drepturile Omului a afirmat că loviturile aeriene ruse au ucis cel puţin 403 de civili, inclusiv 160 de femei şi copii.siria bombard

Rusia susţine că loviturile sale aeriene sunt îndreptate împotriva ISIS şi neagă că a usic civili.

„Potrivit oficialilor americani, unul dintre motivele pentru care mor civili sirieni este utilizarea de către ruşi a „bombelor stupide”. Totodată, multe dintre obiectivele bombardate de ruşi au fost indicate de Siria.

În Statele Unite, există şi alte motive pentru a evita cooperarea militară cu Rusia în Siria.

Washington are o relaţie dificilă cu multe dintre grupurile rebele siriene pe care le înarmează. Chiar dacă Rusia va începe cu adevărat să iniţieze atacurile aeriene asupra ISIS, americanii se tem că alianţa lor cu Rusia mai mult ar strică aceste relaţii” – scrie ziarul.

Un alt factor este faptul că Putin nu a realizat angajamentele asumate în baza Acordului de la Minsk pentru estul Ucrainei.

În cele din urmă, Ben Hodges, comandantul forţelor americane din Europa, a declarat într-un interviu cu Reuters, că „unii aliaţi din Europa de Est şi Ucraina se tem că cooperarea militară dintre Rusia şi Statele Unite în Siria „va permite Rusiei să iasă din izolare”.

Faptul că Turcia a fost doborât bombardierul rus, îndepărtează şi mai mult probabilitatea unei cooperări SUA-Rusia, încheie ziarul.

sursa: paginaderusia.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *