CSI / Rusia

(ANALIZĂ) Economia rusă ar putea fi salvată doar de o minune

Deşi cea mai mare parte a companiilor şi-au crescut profiturile comparativ cu aceeaşi perioada, această creştere nu a putut compensa pierderile din sectorul de prelucrare şi transport.

Potrivit Rosstat, în ianuarie 2015, rezultatul financiar al întreprinderilor care au ieşit în pierdere a depăşit rezultatul companiilor profitabile cu 152,5 miliarde de ruble. Deşi raportul între companiile profitabile şi neprofitabile nu s-a schimbat comparativ cu luna ianuarie 2014 (64%/36%), pierderile totale au crescut de 3,6 ori, iar profitul – mai puţin de jumătate, doar cu 91%.

Judecând după datele economice, criză din Rusia nu doar că nu a depăşit faza acută, dar încă nici nu a început că lumea. Această va dura cel puţin 3-4 ani, cu excepţia unui „miracol” pe piaţă petrolului. Cel mai alarmant fapt este nu se întrevăd surse pe termen lung de creştere, remarcă Kommersant.

Ministrul de finanţe rus Anton Siluanov a spart toate recordurile de optimism economic: în opinia să, economia rusă a trecut deja „vârful de negativitate”. Ministerul Finanţelor crede că recesiunea în Rusia va fi manifestată prntr-o scădere de 3% a PIB-ului în 2015, dar va începe să crească deja din 2016.

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *