Actualitate

Andrei Năstase: „Dodon, disperat ca urmare a pierderii alegerilor prezidențiale, iată că este gata să provoace și un conflict civil”

Platforma Demnitate și Adevăr, prin liderul său Andrei Năstase, și-a declarat joi susținerea pentru acțiunea de protest anunțată de președintele ales al R. Moldova, Maia Sandu, în fața Parlamentului de la Chișinău.

Năstase a menționat că „Platforma DA condamnă politica guvernului lui Dodon și anunță că este gata să recurgă la toate măsurile legale, inclusiv protestele necesare, pentru demiterea Guvernului și neadmiterea votării politicii fiscale dezastruoase pentru Republica Moldova”.

„Țara sa află în criză acest lucru este evident. O parte din speranța venit odată cu votarea noului președinte. Acum, avem nevoie mai mult ca niciodată de acțiune, iar noi propunem ca să acționăm în perioada următoare pentru dezvoltare cu asumare, transmite zdg

Republica Moldova are nevoie de un guvern bun, cu oameni cinstiți care să gestioneze crizele mai bine decât actualul Guvern și să conducă țara spre alegeri parlamentare libere și corecte. Guvernul Chicu, exponentul lui Dodon, nu știe și nu poate să scoată țara din criză. Iată de ce Dodon trebuie să-și ia guvernul și să plece. E nevoie de alegeri anticipate. Acest guvern a venit cu o politică fiscală antipopulara, care prevede scheme ilegale, majorarea și creșterea prețurilor care vor lovi din nou în populația și așa vulnerabilă. Toți acești oameni au dreptul să iasă la protest. Acest politician Dodon, disperat ca urmare a pierderii alegerilor prezidențiale, iată că este gata să provoace și un conflict civil doar pentru a-și trece în mod camuflat politica fiscală anti-socială a Guvernului sau.

La fel este și subiectul de trecerea a SIS-ului care este înaintat în această perioadă stric din interese politice ale lui Igor Dodon și pentru a-și satisface orgoliul rănit probabil. Platforma DA condamna politica guvernului lui Dodon și anunță că este gata să recurgă la toate măsurile legale, inclusiv protestele necesare, pentru demiterea Guvernului și neadmiterea votării politicii fiscale dezastruoase pentru Republica Moldova. Un alt proiect care divizează societatea este proiectul privind statutul limbii ruse. Platforma DA va fi un partid foarte activ în Parlament, la nevoie vom fi activi și în stradă. Ce face Dodon acum cu SIS sunt niște provocări. O susținem pe doamna președintă, cu curaj, oamenii așteaptă de la noi o guvernare nouă – cu curaj și nu consumul de energia noastră în mocirlă”, a declarat Năstase.

Liderul Platformei DA a menționat că fracțiunea parlamentară a Platformei nu va susține proiectele bugetelor anuale și chiar ar putea bloca tribuna Parlamentului pentru a împiedica aprobarea acestora.

Miercuri, 2 decembrie, președintele ales al R. Moldova, Maia Sandu, a cheamat oamenii în stradă să își apere votul din 15 noiembrie, spunând că „regimul lui Dodon merge pe urmele lui Plahotniuc și încearcă să ne fure rezultatele votului”.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *