Război

Aproximativ nouă milioane de ucraineni nu au în continuare curent electric, declară liderul de la Kiev

Nouă milioane de ucraineni nu au în continuare curent electric, a anunţat preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în a doua seară de Crăciun, potrivit News.ro.

”Aproximativ nouă milioane de persoane sunt deconectate (de la alimentarea cu electricitate) în diverse regiuni din Ucraina. Însă numărul şi durata penelor continuă să scadă treptat”, a declarat liderul de la Kiev luni seara.

”Le mulţumesc tuturor celor care au făcut acest rezultat posibil”, a subliniat el.

Volodimir Zelenski a anunţat că a ţinut o ”reuniune specială” cu oficiali guvernamentali în vederea unei mai bune anticipări şi reacţii la atacuri vizând infrastructura energetică.

”Ne pregătim pentru anul viitor şi nu doar pentru lunile de iarnă. Există ameninţări pe care trebuie să le eliminăm”, a subliniat el.

În prima parte a discursului său, președintele ucrainean a vorbit despre luptele din Donbas, unde situaţia este, consideră el, ”dificilă şi dureroasă” şi a cerut ”forţa şi concentrarea” naţiunii.

”Ocupantul desfăşoară acolo toate resursele pe care le are la dispoziţie, iar ele sunt considerabile, pentru a înainta”, a avertizat el.

În regiunea Donbas se află oraşele Kreminna şi Bahmut.

Menționăm că orașul Bahmut este unul dintre cele mai fierbinţi puncte de pe linia frontului.

Menționăm că la 20 decembrie, liderul Ucrainei, a efectuat o vizită la Bahmut cu o zi înainte să efectueze o vizită în SUA, unde le-a oferit aleşilor din Congres un steag ucrainean semnat de combatanţi din oraş.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *