Actualitate

Artur Reșetnicov rămâne în izolator pentru 30 de zile

Decizia a fost luată, cu puțin timp în urmă, de judecătorii de la Curtea de Apel Chișinău. Fostul deputat transfug a precizat mai devreme că a renunțat la greva foamei și afirmă că este supus unor presiuni în detenție, potrivit jurnal.md.

„Nu vreau să fiu mai slab decât monstrul galben. M-au lipsit de avocat și de asistență medicală ca să mă facă să nu am puteri să vin și să mă apăr în instanță”, a declarat Reșetnicov pentru presă.

Artur Reșetnicov a fost reținut pe data de 2 februarie, împreună cu alți patru deputați, în dosarul deputaților transfugi. Și asta după ce Procuratura Anticorupție a efectuat mai multe percheziții la 13 ex-deputați, vizați în cadrul unor cauze penale pornite pe faptul îmbogățirii ilicite investigate în conexiune cu anchetele penale efectuate de către procurorii anticorupție pe faptul coruperii unor deputați pentru părăsirea fracțiunii parlamentare din care făceau parte.

Conform rezultatelor preliminare ale investigațiilor, cheltuielile ex-deputaților cercetați depășesc veniturile licite ale acestora în unele cazuri cu 350 000 lei, iar în alte cazuri această diferență atinge valoare de circa 4,6 milioane de lei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *