Politică

„Astăzi-împărat, mâine-rahat”. Opinia lui Sturza față de ce i se întâmplă lui Dodon

„Astăzi-împărat, mâine-rahat. Sau „от сумы до тюрьмы – один шаг” (de la scrip la închisoare – un pas). Astfel de opinie a fost exprimată de către ex-prim-ministrul țării, Ion Sturza, față de acțiunile de urmărire penală, ce se desfășoară în privința lui Igor Dodon, care ar fi fost deja reținut pentru 72 de ore, potrivit Realitatea.md.

„La mulți, la foarte mulți această dragoste, de fapt, falsă, le ia mințile. E ușor să pierzi contactul cu realitatea și să te consideri alesul lui Dumnezeu. Anturajul te ajută mult. Yes, sir! Sunteți cel mai bun! Geniu carpatin! Fotolii, birouri, secretare, paznici, bucătari, pivnițe, grădini și ferme private. Și multe parale în kuliok. Pentru truselea…Numai că cel care oferă, de fapt, te detestă și te va turna la prima strigare”, scrie Sturza.

De asemenea, fostul prim-ministru face trimiteri și către fratele lui Igor Dodon, Alexandru, care are afaceri în domeniul sortării gunoiului.

„Dar și mai seducător cântă sirenele externe. „Prietenii” cu bancheri, promouri și gunoiște la desert. Pentru? Pentru a trimite „rapoarte” și a răspunde la apel”, se mai arată în postarea lui Ion Sturza.

Omul de afaceri mai menționează că, ceea ce se întâmplă cu Igor Dodon trebuie să fie „o lecție pentru azi și viitor”, făcând trimitere la cei care se află acum la guvernare.

„Și vine ceasul umilinței supreme – percheziții, arestare, judecată, confiscare, rușinea și drama copiilor, rudelor, prietenilor…De acest lucru au grijă „succesorii”. Legea junglei. A meritat ? Fiecare are răspunsul lui…Dar…E o lecție pentru azi și pentru viitor. Nimic nu e veșnic. Nimic nu poate fi ascuns. Și nu doar în politică”, conchide Sturza.

Vă amintim că, astăzi, 24 mai, procurorii ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, în comun cu procurorii anticorupție, au descins cu percheziții la domiciliul lui Igor Dodon. Perchezițiile se desfășoară în mai multe locații, imobile deținute prin persoane interpuse, precum sediul asociației „Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă”, al cărui președinte este Igor Dodon. Fostul președinte al țării este bănuit pe patru capete de acuzare: corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

comentarii

  1. Merită o pedeapsă cruntă, așa cum a făcut Ștefan cel Mare la Dumbrava Roșie. De-l înhamat ca pe un katîr la un plug și să are măcar câmpiile de la Sadova și să sădim încă o Dumbravă Roșie, așa să de culoarea plăcută ”soțio_paților”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *