CSI / RusiaSocial

Atacul armat de la Aeroportul Chișinău: MAI reacționează la falsurile lansate de Zaharova

Ministrul de Interne vine cu o reacție la falsurile lansate de purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, potrivit cărei atacul de la Aeroportul din Chișinău ar putea fi evitat dacă R. Moldova nu ar fi încetat participarea în Biroul pentru coordonarea combaterii criminalității organizate și altor infracțiuni periculoase pe teritoriul statelor-membre ale CSI. Într-un comunicat de presă, MAI precizează că acest Birou, coordonat de Federația Rusă, nu deținea date despre atacatorul din Tadjikistan, Rustam Așurov, care a ucis doi oameni în Aeroportul din Chișinău.

Mai exact, precizează Ministerul, autoritățile de la Dușanbe au transmis date de căutare a lui Așurov în mediul internațional după momentul consumării tragicului incident de la aeroport, scrie Deschide.md.

„Interpol, Europol și mecanismul interstatal de căutare în spațiul CSI nu aveau înregistrată cătarea lui Rustam Așurov, întrucât la 30 iunie autoritățile din Tadjikistan erau abia în pregătirea dosarului de căutare internațională pe numele acestuia. Așadar, declarația făcută de oficialul rus este falsă, în condițiile în care autoritățile CSI nu aveau date sau dosar activ de căutare pe numele Rustam Așurov”, susțin reprezentanții MAI.

Vă amintim că Maria Zaharova a declarat joi, 6 iulie, în cadrul unui briefing de presă că atacul armat de la Aeroportul Internațional Chișinău din 30 iunie s-a produs din cauza încetării participării Republicii Moldova la Biroul pentru coordonarea combaterii criminalității organizate și altor infracțiuni periculoase pe teritoriul statelor-membre ale CSI.

De asemenea, acest fals a fost combătut și de Serviciul de Informații și Securitate (SIS) din R. Moldova, care a menționat că la momentul verificărilor în Aeroport, s-a constat că persoana în cauză nu era anunțată în căutare pe rețelele internaționale, cum ar fi Interpol, Europol sau CSI.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *