Sănătate

ATENȚIE: Când ceaiul verde poate deveni toxic pentru organism

Ceaiul verde în curele de slăbire

Când vine vorba despre efectele ceaiului verde în curele de slăbire, părerile sunt împărțite. Deși există unele studii care susțin că ingredientul activ din ceaiul verde are efecte benefice pentru slăbit, alte studii, cum ar fi cel publicat în Canadian Pharmacists Journal, spun că nu există niciun efect concret în acest sens.

Un lucru este, însă, sigur: mineralele și vitaminele au un impact benefic asupra organismului, cafeina poate să dea un plus de energie, iar ceaiul verde este un înlocuitor perfect pentru băuturile răcoritoare cumpărate din comerț. Singurul lucru de care trebuie să ții cont e să nu folosești prea mult zahăr pentru a-l îndulci.

Cea mai bună soluție, înainte să începi o dietă care se bazează sau care include consumul de ceai verde, este să consulți un medic nutriționist. În funcție de metabolismul tău și de particularitățile organismului, specialistul este cel care îți va recomanda dacă și cât ceai verde să consumi în dietă.

Ceaiul verde este indicat și pentru persoanele care vor să-și reducă nivelul de colesterol din sânge. Un studiu publicat în American Journal of Clinical Nutrition a arătat că cei care consumă în mod regulat ceai verde au un nivel al colesterolului „rău” mai redus, dar și mai puține trigliceride, în timp ce colesterolul bun (HDL) este în cantități mai ridicate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *