InternaționalMoldovaUE / Nato

Autoritățile de la Chișinău au salutat declarațiile președintei CE, Ursula von der Leyen, potrivit cărora viitorul Republicii Moldova este în UE

Autoritățile de la Chișinău au salutat declarațiile președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit cărora viitorul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană, transmite MOLDPRES.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a remarcat că, în ultima perioadă, Republica Moldova a făcut progrese semnificative pe calea aderării la Uniunea Europeană, iar acest declarații încurajatoare reprezintă o confirmare a eforturilor depuse.

„Suntem mândri de drumul pe care l-am parcurs până acum și suntem hotărâți să lucrăm în continuare asupra îndeplinirii celor nouă recomandări ale Comisiei Europene, astfel încât să avem un aviz pozitiv privind începerea negocierilor de aderare până la sfârșitul acestui an. O Republică Moldova puternic ancorată în valorile și normele europene va aduce beneficii atât pentru cetățenii săi, cât și pentru întreaga regiune”, se menționează într-un comunicat de presă al MAEIE.

Președintele Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen, a declarat astăzi în cadrul unui discurs în plenul Parlamentului European (PE) la Strasbourg că viitorul Ucrainei, Republicii Moldova şi Balcanilor de Vest este în Uniunea Europeană. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *