Război

Bătălia pentru Donbass se intensifică, rușii atacă cu forțe proaspete

Analiștii subliniază că trupele rusești atacă în mai multe direcții în același timp și încearcă să încerce să încercuiască unitățile Forțele Armate ale Ucrainei în apropiere de Ugledar.

Într-un nou raport, experții de la Institutul pentru Cercetări de Război (ISW) constată intensificarea ostilităților în Donbas.

Astfel, după cum au subliniat analiștii, cu o zi înainte, Statul Major General al Forțelor Armate ucrainene a notat într-un briefing că forțele de ocupație rusești avansează în direcția Bakhmut și Avdyivka. Forțele de apărare încearcă să mențină pozițiile de lângă Bakhmut, în timp ce inamicul bate în cuie cu artileria așezările de pe linia de contact, în special Avdiyivka.

Potrivit analiștilor, într-o zonă de 13 km în apropiere de Bakhmut – în apropiere de satul Opytne și de orașul Soledar – unități ale Cheka Wagner încearcă să străpungă apărarea ucraineană. Imagini geolocalizate din așezarea Zaitsevo, care arată lupte strânse între Forțele de Apărare și wagnerii, au apărut online. Și, de asemenea, date de la apărătorii ucraineni privind evacuarea civililor din satul Kleshchyivka, aflat la doar nouă kilometri de Bakhmut.

Analiștii ISW, care citează surse rusești, au remarcat ofensive în apropiere de Donețk și în direcția Avdiyivka. Militanții așa-numitei “RPD” au luat cu asalt pozițiile forțelor de apărare ucrainene în satul Nevelske, la 25 de kilometri de centrul regional, și au luat prizonieri. Luptele continuă în satele Pervomayskoye și Vodyanoye. Surse rusești susțin, de asemenea, că forțele de ocupație au reușit să avanseze în Marinka, dar este încă prea devreme pentru a evalua rezultatele în această direcție.

Situația este tensionată în direcția Ugledar. Un reprezentant al autorităților de ocupație din regiunea Donețk, Daniil Bessonov, a declarat că forțele rusești încearcă să cucerească satele Pavlovka și Novomikhaylovka, situate într-o zonă de 20 de kilometri în apropiere de orașul Ugledar. Până în prezent, sursele rusești raportează că jumătate din Pavlovka a fost deja sub control, în timp ce acțiunile din jurul Novomikhailovka nu au dat niciun rezultat. Între timp, forțele armate ucrainene continuă să dețină malul stâng al râului Kashlagach și să se regrupeze. Este probabil ca unitățile rusești să încerce să-i încercuiască pe ucraineni în această zonă. Unități ale Brigăzii 155 de pușcași marini din Districtul Militar de Est al Rusiei operează probabil în apropiere de Ugledar.

Forțele de apărare ucrainene încearcă să limiteze un atac puternic al inamicului de-a lungul întregii linii de front și lovesc în spatele Rusiei. În special, în apropiere de Volnovakha, trupele ucrainene au distrus hotelul Akhtamar, care, potrivit primarului din Mariupol, Petro Andryushchenko, adăpostea “kadyrovieni”.

Războiul din Ucraina: situația din Donbas

Anterior, s-a remarcat în repetate rânduri că pe frontul de lângă Bakhmut au loc lupte crâncene. Cu toate acestea, atât în opinia Statului Major al AFU, cât și a analiștilor militari internaționali, Federația Rusă își exagerează succesele în această direcție. Ocupanții trebuie să prezinte victoria undeva. Forțele armate ucrainene își mențin poziția, iar la 24 octombrie s-a raportat că forțele ucrainene au recucerit o fabrică de beton la periferia estică a orașului Bakhmut.

Se știe că Rusia a retras toate unitățile militare posibile în apropiere de Bakhmut, care construiesc o linie defensivă, deoarece se tem de o ofensivă a forțelor ucrainene. Inamicul nu poate trece de poziții, numeroase pierderi sunt înregistrate de ocupanți practic zilnic.

Anterior, Ministerul ucrainean al Apărării a difuzat o înregistrare video de pe pozițiile militare ucrainene din apropiere de Bakhmut, regiunea Donețk.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *