InternaționalUE / Nato

Blinken și Kuleba discută înaintea summitului NATO

Duminică seara, pe pagina sa de Twitter, secretarul de stat american, Antony Blinken, a anunţat că a discutat telefonic cu ministrul de externe ucrainean, Dmitri Kuleba, transmite Reuters.

În mesajul său, Blinken a apreciat că a fost o convorbire ”importantă”, înaintea summitului NATO de săptămâna aceasta, de la Vilnius.

De asemenea, Kuleba a comunicat în aceeaşi reţea socială despre discuţia ”productivă” cu Blinken: ”Când mai sunt doar 48 de ore (până la reuniunea la vârf a alianţei nord-atlantice – n. red.) lucrăm pentru a face din decizia finală o victorie pentru toţi: Ucraina, NATO şi securitatea globală”.

Matthew Miller, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat de la Washington, a menționat că dialogul s-a referit şi la ”progresele în contraofensiva Ucrainei”, potrivit Reuters.

Menționăm că Kievul speră să primească de la Vilnius un semnal clar privind aderarea Ucrainei la NATO, menţionează sursele citate. Totodată, Casa Albă a comunicat vineri că preşedintele SUA, Joe Biden şi liderii din statele membre ale alianţei vor discuta etapele pe care trebuie să le parcurgă ucrainenii pentru aderare. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *