Politică

(BLOG) Butmălai se autopropune în conducerea PLDM, după ce planul prin care a încercat să dea o lovitura partidului a fost dezvăluit

Văzând că planul său este public, Butmalai a avut o reacție halucinantă, s-a autopropus, într-o declarație pentru un portal de știri, la funcția de vicepreședinte al PLDM pe probleme de securitate și a mai lansat câteva acuzații la adresa lui Plahotniuc, procedură deja obișnuită pentru unii dintre politicienii noștri care nu mai știu ce să facă în anumite situații.

Întrebarea este dacă cei de la PLDM știu că Butmalai “urmează” să devină vicepreședinte al PLDM pe probleme de securitate. Sunt sigur că și ei au aflat din presă de acest lucru. Am mari îndoieli că PLDM s-ar compromite să numească un astfel de personaj dubios în fruntea partidului și încă responsabil pe probleme de securitate. Dacă în Parlament a reușit să ajungă în Comisia pentru Securitate prin șantaj politic, mă îndoiesc că PLDM este gata sa-și pună imaginea în brațele unei marionete ghidonată din Germania.

Reacția lui Butmalai este una tipică pentru politicianul moldovean prins cu puf pe botișor. Este doar o reacție disperată a lui Butmalai, care văzând că planul lui de a ieși ca un “erou” din PLDM este deja public, șantajul lui la adresa conducerii partidului nu mai are obiect, iar el este pe cale să fie dat afară pe ușa din dos. Butmalai are șanse mari să rămână și în afara PLDM și fără banii Țopilor, după ce le-a stricat și acestora planul, acela de a tulbura liniștea noii coaliții prin crearea unui conflict între PDM și PLDM, în special între Filat și Plahotniuc.

Declarațiile lui Butmalai de la ultima ședință a parlamentului arată clar că acesta a fost planul și sunt convins că Butmalai va încerca și în continuare să tensioneze lucrurile în Coaliție, din interiorul PLDM, câte zile va mai sta acolo. Dacă nu a putut să plece ca un “erou”, măcar să distrugă cât mai poate din interior. Ceva îmi spune însa că zicala “ulciorul nu merge de multe ori la apa” e mai actuală ca oricând.

Recomand să citiți și: Butmalai se cere afară din PLDM? Frații Țopa si Mocanu îl așteaptă să revină “acasă”

Autor: Corneliu Gandrabur
Sursa: vox.publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *