Justiție

Alexandr Neterovschi a rămas fără imunitate parlamentară

Deputatul Partidului „Renaștere”, Alexandr Nesterovschi au rămas fără imunitate parlamentară. Decizia a fost adoptată cu votul a 58 de deputați PAS. 

Menționăm că Procuratura Generală (PG) a înaintat Parlamentului cinci cereri în acest sens. Irina Lozovanu și Alexandr Nesterovschi au părăsit, în luna mai curent, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și au anunțat că aderă la Partidul Renaștere, potrivit Radiomoldova.

Vă amintim că joi, 21 septembrie, deputata Irina Lozovan rămâne fără imunitate parlamentară.

Astăzi, au fost depuse 5 cereri în adresa Parlamentului Republicii Moldova, prin care Procurorul General interimar, Ion Munteanu, a solicitat încuviințarea ridicării imunității parlamentare, în vederea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecata penală a deputatului Alexandr Nesterovschi , dar și a deputatei Irina Lozovan.

De asemenea, menționăm că Serviciul de Informații și Securitate (SIS) în comun cu Procuratura Anticorupție (PA) și Centrul Național Anticorupție (CNA) au descins joi, 21 septembrie curent, cu peste 20 de percheziții în mai multe locații din Chișinău, Bălți, Sîngerei și Edineț, cât și în 9 automobile, ce vizează membrii și activiștii Partidului „Renaștere”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *