Social

BREAKING NEWS. Rosian Vasiloi are statut de bănuit în dosarul privind atacul armat de la Aeroport: „Voi prezenta un raport și voi pleca în concendiu neplătit”

Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, este bănuit de neglijență în serviciu, după atacul armat din 30 iunie 2023, în sala de sosiri din Aeroportul Internațional Chișinău, soldat cu trei victime.

Oficialul susține că a primit ordonanța emisă de Procuratura Generală (PG) pe 15 septembrie, scrie Newsmaker.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Vasiloi a anunțat că va prezenta un raport detailat privind cele întâmplate și va solicita acordarea unui concediu neplătit, pentru o perioadă de peste 30 de zile.  

Știre în curs de actualizare…

Vă amintim că tragedia s-a produs vineri, 30 iunie 2023, pe Aeroportul Internațional Chișinău. 

Unui cetățean străin i-a fost interzisă intrarea în Republica Moldova, iar acesta a împușcat mortal un polițist de frontieră și un angajat al securității aeroportuare, Serghei Muntean și Igor Ciofu.

Ulterior, s-a anunțat că Rustam Ashurov, un cetățean tadjik în vârstă de 43 de ani, acuzat de uciderea celor două persoane pe aeroportul din Chișinău săptămâna trecută, a murit luni seară din cauza rănilor suferite în timpul arestării.

Luni, 3 iulie, Igor Ciofu a fost petrecut pe ultimul drum, cu onoruri militare. Ceremonia a avut loc în satul Nimoreni din raionul Ialoveni.

De asemenea, menționăm că ziua de 4 iulie a fost declarată zi de doliu național în Republica Moldova, în memoria lui Serghei Muntean și Igor Ciofu. Președinta Maia Sandu a semnat un decret prin care a conferit post-mortem Medalia „Meritul Militar” lui Igor Ciofu și lui Serghei Muntean.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *