CSI / RusiaRăzboiUcraina

„Bucătarul lui Putin” trimite sicrie goale familiilor mercenarilor săi. Ce a aflat o rusoaică la câteva săptămâni după ce și-a înmormântat soțul

Grupul Wagner trimite sicrie goale familiilor mercenarilor săi din Ucraina. O femeie a povestit că i s-a spus că soțul ei care se alăturase grupării fusese omorât pe front, lângă Bahmut, a primit un sicriu sigilat, iar apoi a aflat că, de fapt, el era prizonier, scrie Meduza.

Jurnaliştii de la TV Rain au vorbit cu femeia, pe care au prezentat-o ca fiind Angelina (numele ei real a fost schimbat din motive de securitate) al cărei soţ care era deținut într-o închisoare din Rusia s-ar fi alăturat grupului Wagner. Angelina a spus că a aflat despre recrutarea soțului ei de la soția unui alt prizonier, dar că se îndoiește că el s-a dus de bunăvoie pe front, deoarece era de partea Ucrainei.

În toamnă, a spus Angelina, soțul ei nu i-a mai răspuns la apeluri și la mesaje, iar în luna decembrie, reprezentanții grupului Wagner au contactat-o ​​și i-au spus că a murit pe câmpul de luptă de lângă Bahmut. Mai târziu, a primit un sicriu sigilat, medalii oficiale ale Grupului Wagner și un certificat de deces.

Când femeia a întrebat dacă poate fi sigură că trupul din sicriu este al soțului ei, i s-a răspuns că nu poate fi nicio greșeală: „Ne-au spus că nu este nevoie să deschidem sicriul, pentru că înainte de plecarea [soldaților] la război iau probe ADN, iar când găsesc cadavre, îl compară [ADN-ul]. Ne-au spus că pot garanta sută la sută că este el”, a spus ea pentru TV Rain.

Cu toate acestea, la câteva săptămâni după înmormântare, Angelina a primit un mesaj de la un străin care susținea că soțul ei trăia și se afla în regiunea Donețk din Ucraina. 

Câteva zile mai târziu, a primit un telefon de la un bărbat care spunea că este angajat al Serviciului de Securitate al Ucrainei. Și el i-a spus că soțul ei trăiește și că a fost prins de armata ucraineană la sfârșitul lunii octombrie. Cel care a sunat-o i-a descris rana despre care oficialii Wagner au susținut că a cauzat moartea soțului Angelinei, spunând că în cele din urmă a supraviețuit.

După aceea, potrivit TV Rain, Angelina a contactat Serviciul Federal al Închisorilor din Rusia, dar agenția a transmis că nu poate să-i dea nicio informație despre soțul ei din cauza regulilor de confidențialitate. 

Armata ucraineană i-a confirmat însă că soțul ei figurează printre răniți și este prizonier.

Jurnaliștii TV Rain au găsit mai multe povești similare pe rețelele sociale și pe grupurile Telegram.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *