ActualitateSănătate

Când vor începe lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi

Ciolacu a făcut, la Iași, anunțul așteptat de toată Moldova: Când vor începe lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi.
  Premierul Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă, că lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă (SRU) Iaşi vor începe în luna aprilie. “Am înţeles că pe 19 aprilie vor începe lucrările. Este primul spital regional din România, promis de 15 ani. Am să vin şi am să spun atunci mai detaliat dacă se blochează sau ce se blochează. Ce vă pot spune cu certitudine este că avem doi ani pentru finalizare”, a afirmat Ciolacu în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Iaşi.

În urmă cu zece zile au fost semnate contractele pentru construirea Spitalului Regional de Urgenţă Iaşi şi a Spitalului Regional de Urgenţă Cluj. Conform proiectului, termenul de derulare a contractului pentru SRU Iaşi este de 48 de luni.

Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi va fi desfăşurat pe o suprafaţă de teren de 120.000 metri pătraţi în zona Moara de Vânt şi va avea nouă o suprafaţă construită totală de 202.689 metri pătraţi. SRU Iaşi va avea nouă etaje, 850 de paturi şi 20 de săli de operaţie. Valoarea totală a proiectului SRU Iaşi este estimată la 668 milioane de euro, bani alocaţi din fonduri europene, un împrumut de la Banca Europeană de Investiţii şi de la bugetul de stat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Gogosi PSD-iste. In Romania nu a fost realizat de la zero nici un spital nou dupa 1990. Doar modernizari si cate o aripa noua. In orasele mai mici au fost desfiintate multe spitale cu explicatia ca nu au personal calificat si bugetul nu poate suporta acest efort.
    Nici alte partide nu au facut in timpul guvernarii nici o alta investitie majora.
    Au aparut in schimb cateva spitale particulare cu conditii ceva mai bune dar cu tarife inaccesibile marelui public dar care ofera un numat limitat de servicii adica nu sunt generaliste mai mult specializate functie de dotarile si personalul de care dispun.

    1. Bineinteles ca sunt gogosi. Am vazut alaturi si un sondaj, tot PSD (precum ca vezi Doamne romanii ar vrea mandat pt 4 ani la presedinte), tot manipulare PSD. Ziarul asta, Timpul, banuiesc ca primeste bani de la guvern (PSD) si de aceea baga aici gogosi umflate cu pompa PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *