Actualitate

Care sunt cele mai populare mărci de șampanie din lume

Moët & Chandon
Brandul este cel mai cunoscut și este considerat de mulți ca fiind și cel mai bun. Totodată, marca LVMH este unul dintre cele mai vândute din lume. Foarte multe personalități internaționale sunt ambasadori ai brandului, printre care și Scarlett Johansson sau Roger Federer, astfel că LVMH este unul dintre sponsorii celor mai prestigioase evenimente din lume. Acest lucru ajută foarte mult la ceea ce înseamnă marketing.

Veuve Clicquot
Veuve Cliquot completează acest top și se află chiar pe locul secund. Fiind puternic promovat pe rețeaua de socializare instagram, această marcă apare atât în petrecerile clasice cât și în versurile lui Tinie Tempah. Așa cum se arată și pe site-ul oficial, ”de 250 de ani, Veuve Clicquot depășește limitele șampaniei inspirate de îndrăzneala, spiritul inventiv și angajamentul societății Madame Clicquot. Casa continuă să respecte această promisiune în fiecare zi, cu pasiune și excelență”.

Nicolas Feuillatte
Deși se află pe cel de-al treilea loc la nivel mondial, brandul reușește să fie cel mai vândut în Franța. Fondat în 1976, este un brand relativ tânăr dar care a reușit să avanseze foarte rapid în topul celor mai bune mărci de șampanie din lume.

GH Mumm
Atletul Usain Bolt este CEO al GH Mumm și își ia foarte în serios acest rol, atât pe cel al afacerii cât și pe cel de a sărbători și promova brandul. Compania se află pe cel de-al patrulea loc în topul celor mai bine vândute branduri de șampanie, astfel că nu e de mirare de ce este nelipsit de la diferitele petreceri.

Laurent-Perrier
Laurent-Perrier este o marcă fondată în anul 1812 și a reușit să completeze acest top. Un alt lucru remarcabil la acest brand este fapul că șampania are un număr foarte scăzut de calorii, fiind printre cele mai apreciate branduri de către oamenii din industria modei, inclusiv de Kate Moss.

Taittinger
Locul șase este ocupat de Taittinger, fiind unul dintre cele mai prestigioase branduri. Atât Ruinart cât și Taittinger sunt singurele două companii de familie care se regăsesc în acest top. Șampania se face ușor de remarcat datorită amestecurilor de Chardonnay.

Pommery
Madame Pommery a reușit să înregistreze un adevărat succes în anul 1856 datorită comerțului cu lână. Ulterior, aceasta a lansat afacerea cu șampanie alături de Henry Vasiner care era un consilier financiar, precum și cu ajutorul lui Adolphe Hubinet, un director în vârstă de doar 23 de ani. În prezent, acest brand se numără printre mărcile preferate de șampanie de oamenii din întreaga lume.

Piper-Heidsieck
O șampanie de lux, aceasta a fost aleasă de multe ori de către vedete Oscarului. Dintre acestea fac parte și Marilyn Monroe și Marie Antoinette care au preferat această marcă de șampanie iconică ce reprezintă viața de lux. Fiind o alegere a celor mai cunoscute persoane din lume, marca a ajuns să fie una de top.

Lanson
Casa Lanson a fondat compania în 1760, amestecând șampania cu Pinot Noir și Chardonnay pentru un gust cât se poate de rafinat. Compania folosește cei mai buni struguri din cele mai bune parcele din cele peste 500 de hectare de viță de vie pentru a scoate pe piață o șampanie de viță nobilă.

Canard-Duchêne
Casa situată în Ludes, oferă printre cele mai bune sortimente de șampanie încă din anul 1868. Faptul că este printre cele mai bune mărci din lume reprezintă doar o parte din supriză. Totodată, li s-a acordat și drepul familiei imperiale ruse de a adopta stem drept emblemă a familiei, astfel că vulturul cu două capete apare pe fiecare etichetă încă de la sfârșitul secolului al XIX-lea. 

stiridinlume.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *