Bitcoin crește peste pragul de 40.000 de dolari, pentru prima dată în acest an
Bitcoin a depăşit 40.000 de dolari pentru prima dată în acest an, graţie impulsului datorat entuziasmului general cu privire la reducerile de dobândă din SUA, în timp ce comercianţii anticipează aprobarea iminentă a fondurilor Bitcoin tranzacţionate pe piaţa bursieră americană, relatează Reuters.
Cea mai mare criptomonedă din lume a ajuns luni la 41.522 de dolari, cel mai ridicat nivel din aprilie 2022, părând să scape de neîncrederea care se instalase pe pieţele cripto de la prăbuşirea FTX şi de la alte eşecuri ale cripto-întreprinderilor în 2022.
O creşrere bruscă de 50%, înregistrată la jumătatea lunii octombrie, a “părut să marcheze o schimbare decisivă de la scăderea din 2022 şi începutul lui 2023”, a declarat Justin d’Anethan – şeful departamentului de dezvoltare a afacerilor pentru Asia-Pacific la Keyrock, o firmă de creare a pieţei activelor digitale. El a spus că dovezile de cumpărare instituţională până în noiembrie au arătat o nouă etapă de interes şi că, deşi devalorizări viitoare nu sunt de neconceput, minimele atinse în urmă cu un an, în jurul valorii de 16.000 de dolari, “au marcat, probabil, punctul cel mai de jos”.
Investitorul în Bitcoin Microstrategy a dezvăluit săptămâna trecută că a cumpărat 593 de milioane de dolari în plus în bitcoin în luna noiembrie.
Între timp, investiţiile mai riscante şi alte active sensibile la ratele dobânzilor, precum aurul, au înregistrat, de asemenea, creşteri puternice în ultimele săptămâni, pieţele mizând pe faptul că Rezerva Federală a SUA a terminat cu majorarea ratelor şi va începe să le reducă la începutul anului 2023.
Informaţiile din luna octombrie potrivit cărora Comisia pentru valori mobiliare şi burse din SUA nu va ataca în apel o hotărâre judecătorească care a constatat că agenţia a greşit respingând o cerere pentru un fond tranzacţionat la bursă au impulsionat, de asemenea, pariurile că o eventuală aprobare este aproape.
Ether , moneda legată de reţeaua blockchain Ethereum, a atins, de asemenea, luni un maxim în ultimul an şi jumătate, ajungând la 2.253 de dolari.
Însă atât bitcoin, cât şi ether rămân cu mult sub maximele lor record din 2021, care au fost de peste 60.000 de dolari şi, respectiv, 4.000 de dolari.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!
Bitcoin este instrumentul de spalare si schimb de valori al infractorilor mondiali: teroristi, traficanti de arme, de droguri, de petrol, de sclavi, de orice implica frauda. Interesant cat timp vor mai lasa statele mari treaba asta sau poate ca tocmai ele au nevoie de asa ceva.
Si pana la bitcoin cum se cumparau arme si droguri? Ce logica ai si tu, mama-mia…
Nu te contrazic, se faceau tranzactii cu arme si droguri si inainte, dar nu legal si nu la vedere, asa cum permite bitcoint-ul, intrucat nu poate fi verificat traseul banilor. Aceasta este cauza pt care bitcoint creste: cand cineva baga bani multi, in acel moment bitcoint o ia in sus ca valoare. Nu vine vreo banca sau vreun fond de investitii sa bage bani multi in cumpararea de bitcoint, o moneda foarte volatila, ci se spala banii prin criptomonede.
Sa creasca. Deocamdata nu ma intereseaza ca nu pot sa cumpar nimic cu fractiunile alea de moneda.
Singurul “avantaj” temporar e ca autoritatile nu prea au cum sa refaca traseul banilor si asta ii atrage pe delincventi.
Pe de alta parte minarea de bitcoin nu mai e rentabila deoarece se consuma foarte multa energie si pozitiile”libere” sunt foarte rare.