Actualitate

Cât de periculos este să înghiți părul pisicii

Ideea că, dacă înghiţi un fir de păr, acesta rămâne lipit de esofag sau de gât, ori de organele interne a fost dezbătută mult de medici, de-a lungul timpului, scrie Click!.

La fel ca părul uman, firul de păr de pisică poate fi înghiţit accidental. De fapt, orice elemente mici şi greu de sesizat pot fi ingerate întâmplător, mai ales de către copii: scame, praf, fire de par (genele căzute, de exemplu), resturi de unghii, oase mici de peste, etc. Acesta e doar unul dintre cel mei des întâlnite pericole ale părului de pisică.

Părul de pisică în sine nu reprezintă niciun pericol fiindcă e eliminat prin digestie. Totuși, există o situaţie când ingerarea unui fir de păr de pisica poate fi periculoasă, dar nu are legătură cu părul ci cu anumiţi paraziţi care se prind de firul de păr şi care pot provoca boli, dacă ajung în organism, de exemplu, parazitul Echinococcus.

Părul de pisică poate fi periculos în cazul persoanelor alergice sau a celor care prezintă alergii faţă de mucegai sau acarienii din praful depus în casă. Alergiile copiilor pot fi descoperite, însă, din timp şi, în funcţie de caz, aplicate măsurile necesare de protecţie.

Aşadar, aceste pericole ale părului de pisică pot fi multiple! Părul de pisică nu este periculos, dar modul în care creşti pisica poate să prezinte anumite riscuri pentru tine sau copilul tău. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *