Actualitate

Câteva fructe pe care mai puțini le cunosc, dar forte bogate în vitamina C

Cu toţii cunoaştem variantele autohtone, cum ar fi măceşele, merele, căpşunile, coacăzele sau afinele. Desigur, climatul mediteraneean este, totuşi, la îndemâna noastră, şi ne mai pune la dispoziţie şi alte fructe precum citricele, pentru a ne completa necesarul zilnic de vitamina C, dar şi pentru a ne diversifica puţin dieta.

Pe de altă parte, fructe mai puţin cunoscute nouă, care vin din ţări exotice, de la un climat tropical sau chiar ecuatorial, încep să aibă adepţi şi în alte colţuri ale lumii. Nu trebuie să fii neapărat un bun cunoscător al acestora ca să realizezi ce “comori nutriţionale” ascund.

Citeşte mai departe ca să descoperi 3 fructe exotice mai puţin cunoscute, însă cu un conţinut de vitamina C mai ridicat de fructele cu care ne-am obişnuit încă de mici copii.

Black Sapote
Ştiai că acest fruct exotic, originar din America Centrală, are gust de budincă cu ciocolată şi are de 4 ori mai multă vitamina C decât o portocală? Dacă eşti un împătimit al ciocolatei, te vei bucura să afli că acest fruct arată şi are gust de ciocolată, însă are foarte puţine grăsimi. Este ca o ciocolată după care nu te îngraşi şi mai are şi un conţinut ridicat de vitamina C pentru sănătatea ta.

Guava

Guava, un alt fruct exotic de care poate nu ai auzit, originar tot din America Centrală, oferă 380% din necesarul zilnic de vitamina C. De asemenea, acesta conţine doar 1 gram de grăsimi şi nu are colesterol. Este indicat în diverse maladii ale secolului XXI datorită aspectelor nutriţionale. Guava este considerat un super fruct, din aceste puncte de vedere.

Camu camu

Originar din America de Sud, camu camu este o sursă naturală de vitamina C (acoperă 790% din necesarul zilnic), este bogat în antioxidanţi şi are foarte puţine calorii, pentru cei care vor să aibă o siluetă suplă. Alternativa Centricor Datorită faptului că vitamina C este un nutrient cheie, e important să ne asigurăm un aport suficient pentru funcţionarea optimă a organismului nostru.

Din cauza ritmului alert de zi cu zi şi a unei diete mai săracă în diversitate, nu ne putem asigura acest necesar de vitamina C doar din mâncare. Suplimentarea cu vitamina C este o soluţie în acest sens. Centricor® 1000 este un supliment alimentar ce conţine 1.000 de mg de vitamina C – mai mult chiar decât fructul camu camu şi este mai uşor de găsit în România.

Conţinutul de vitamina C dintr-un singur comprimat de Centricor® 1000 face cât 15 portocale sau 1.5 kg de coacăze. Nu te strâmbi din cauza gustului şi nu ai nimic de decojit! Acesta este un supliment alimentar şi nu înlocuieşte o dietă variată şi echilibrată şi un stil de viaţă sănătos. Acest produs se găseşte exclusiv în farmacii. 

Sursa: adevarul.ro

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Facebook!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.