Sănătate

Ce efecte benefice are cătina asupra organismului uman

Cum se poate consuma
Pentru a ne putea bucura de beneficiile oferite de cătină, o putem consuma în stare naturală amestecată cu miere de albine sau sub formă de ulei, sirop sau pulbere.

Beneficiile uleiului de cătină
– bun antiinflamator, cicatrizant, antibiotic, anticancerigen;
– scade nivelul colesterolului;
– contribuie în cazul unor afecțiuni circulatorii și hepatice;
– ajută persoanele care suferă de ulcer gastric;
– ajută în cazul depresiilor, tumorilor, faringitei.

Mod de administrare: Se recomandă combinarea a 50 de picături de ulei de cătină cu o lingură dintr-un unguent obișnuit, obținându-se o cremă cu proprietăți de protecție excelente. În medicina populară, se folosea adesea un preparat rudimentar, dar cu efecte benefice: trei linguri de pulbere fină de cătina, obținută din fructele uscate prin măcinare, urmată de o cernere ulterioară, se combinau cu patru linguri de unt, amestecându-se bine pana la omogenizare. Această unsoare se păstra la rece și se aplica ori de câte ori era nevoie.

Ajută la regenerarea țesuturilor după arsuri, răniri, intervenții chirurgicale – o cura interna de o lună cu ulei de cătină contribuie simțitor la regenerarea rapidă a pielii și a mucoaselor, dublând practic viteza de vindecare.

Cum te poate ajuta sucul de cătină
Sucul de cătină administrat proaspăt o jumătate de pahar pe zi poate avea efecte miraculoase asupra organismului, mai ales în cazul persoanelor care suferă de afecțiuni precum hepatita sau ciroză hepatică. În absența sucului proaspăt, puteți consuma și sirop de cătină care se ia o lingură de 3-4 ori pe zi, înainte de mesele principale. Indiferent de modul în care vom consuma cătina, pentru a avea efectele scontate, va trebui să adoptăm și un regim vegetarian strict.

Ce minuni poate face siropul de cătină
Întărește sistemul imunitar, astfel încât gripa, guturaiul, răcelile nu mai au nicio șansă în fața siropului de cătină care previne complicațiile gripei, prin efectele sale bactericide.

Mod de administrare:
Se iau preventiv 4-5 lingurițe de sirop de cătină pe zi, pe stomacul gol, în cure de trei săptămâni minimum. Dacă s-a declanșat răceala sau gripa, se vor lua până la 10-12 lingurițe de sirop de cătina pe zi pentru a hrăni organismul și a-l ajuta să se apere eficient.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *