Actualitate

Ce înseamnă când spargi oglinda: superstiţii şi interpretări. Este mai rău decât credeai

Există multe superstiţii legate de oglinzi, însă cele referitoare la spargerea uneia sunt cele mai frecvente în cele mai multe culturi ale lumii. Se spune că oglinzile au două puteri magice: aduc ghinion, dar sunt şi o poartă către viitor, ajutându-te să prezici ce se va întâmplă.

Înainte să fie concepute oglinzile, orice suprafaţă care avea proprietatea de a reflectă era considerată a fi magică. În mitologie, întâlnim adesea zei şi zeiţe, dar şi oameni de rând, care privesc într-o oglindă sau în suprafaţă unei ape pentru a descoperi ce le rezervă destinul. Reflexia este totodată ceva care captivează şi înşală simţurile, după cum ne învaţă mitul lui Narcis, un personaj vrăjit de propria lui imagine. Suprafeţele metalice şi din sticlă erau folosite în Antichitate pentru a primi mesaje de la forţele divine.

Din cauza că oglindă a fost mereu văzută că o metodă de a privi în viitor, se consideră că spargerea ei îţi afectează cursul vieţii. Una dintre metodele folosite în trecut pentru a "repara" acest ghinion era că cioburile să fie îngropate în pământ. Pe vremuri, atunci când o oglindă se spărgea, se mai credea şi că urmează să moară un membru al familiei, scrie divahair.ro.

Iată şi alte superstiţii legate de oglindă:
– dacă o femeie şi un bărbat se privesc pentru prima oară într-o oglindă, vor avea o căsnicie fericită;
– dacă o oglindă se sparge singură, vei avea parte de un eveniment tragic;
– oglinzile din camera cuiva care a murit de curând trebuie acoperite, pentru că sufletul persoanei respective să nu rămână blocat în acestea. În popor se spune că diavolul a inventat oglinzile tocmai cu acest scop;
– poartă ghinion să îţi vezi chipul în oglindă dacă este luminat de o lumânare;
– copiii nu ar trebui să îşi vadă reflexia în oglindă în primul an de viaţă, deoarece poartă ghinion;
– actorii de teatru consideră că este de rău augur să se privească în oglindă peste umărul cuiva;
– înainte se credea că dacă o femeie stă în faţă unei oglinzi, mănâncă un măr şi îşi perie părul, va vedea imaginea viitorului ei soţ reflectată în această.

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Google News!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.