Culinar.md

Ce să adaugi în lapte ca să nu se acrească: sfaturi incredibile

Un remediu binecunoscut împotriva acririi laptelui este sterilizarea sau fierberea. Laptele tratat în acest mod poate rămâne proaspăt până la o săptămână. Rețineți că este mai bine să păstrați laptele într-un recipient de sticlă sau porțelan.

Pentru a păstra laptele fiert și mai mult timp, trebuie adăugată o cantitate mică de zahăr înainte de a fi fiert. Un vârf de cuțit de sare adăugat în lapte în timp ce acesta fierbe îl va împiedica, de asemenea, să se acrească.

Dacă doriți ca laptele să rămână bun pentru mult timp, puteți adăuga puțin bicarbonat de sodiu în lapte la fierbere. Este greu de crezut, dar un vârf de cuțit de sare poate păstra chiar și laptele nesterilizat în frigider.

Puneți un vârf de cuțit de sare într-o sticlă sau cutie de lapte și acesta se va păstra mult mai mult timp. Sarea trebuie adăugată imediat ce deschideți punga sau sticla. Dacă o adăugați după aceea, nu va funcționa.

Un efect similar poate fi observat și la frunzele de hrean – câteva frunze adăugate într-un recipient cu lapte îl vor păstra proaspăt mai mult timp. Frunzele de mentă plasate într-un recipient cu lapte vor ajuta, de asemenea, la prevenirea acririi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *