Sănătate

Cel mai sănătos pește pe care ar trebui să-l mănânce toată lumea

Oamenii de știință remarcă faptul că cei mai sănătoși pești vor fi speciile de salmonide care trăiesc în sălbăticie, nu peștii de crescătorie.

Oamenii de știință recomandă să nu cumpărați pește roșu crescut în corpuri de apă artificiale. deoarece îi lipsesc nutrienții și vitaminele care se găsesc în cei sălbatici. Vă spunem care sunt beneficiile somonului sălbatic, citește Știri săptămânale.

Care este diferența dintre somonul sălbatic și cel de crescătorie artificială
Oamenii de știință de la universități engleze de renume, printre care Cambridge și Aberdeen, au descoperit că somonul crescut artificial nu conține în carnea sa șase substanțe-cheie – potasiu, iod, fier, omega-3, vitamina B12 și vitamina A. La urma urmei, pentru aceste vitamine și minerale utile, oamenii aleg cel mai adesea peștele roșu.

Studiul a constatat că peștele roșu sălbatic are un conținut de potasiu de 5 ori mai mare decât peștele de crescătorie. De asemenea, oamenii de știință au constatat că fileurile de pește sălbatic conțin de patru ori mai mult iod și de o dată și jumătate mai mult fier, omega-3 și vitaminele A și B.

Care sunt beneficiile pentru sănătate ale somonului sălbatic
Previne bolile cardiovasculare – Omega-3, potasiul și vitamina A din pește reduc riscul de accident vascular cerebral și normalizează nivelul colesterolului din sânge.

Stimulează imunitatea la adolescenți – În timpul creșterii și dezvoltării, organismul copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani cheltuiește o mulțime de resurse, iar peștele roșu, datorită conținutului de iod și potasiu, ajută la întărirea sistemului imunitar, a țesutului osos și muscular.

Acesta protejează împotriva pierderii mușchilor și a oaselor fragile – Somonul este bogat în proteine, care îndeplinește o serie de funcții super importante. Acesta este motivul pentru care acest pește este deosebit de benefic pentru persoanele în vârstă, deoarece menține rezistența țesuturilor, prevenind în același timp îmbătrânirea prematură.

Reduce riscurile de boli oncologice și tiroidiene – Peștele din specia somon conține seleniu, care protejează organismul împotriva cancerului și ajută la îmbunătățirea funcției tiroidiene la persoanele cu boli autoimune.

Întinerește – Fileurile de pește roșu conțin astaxantină, care poate reduce riscul de boli cardiovasculare și poate preveni îmbătrânirea prematură a pielii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *