Social

Cernăuțeanu: R. Moldova va semna la Vilnius un acord de colaborare cu țările baltice și Ucraina

Republica Moldova va semna miercuri, 12 iulie, la Vilnius, un acord de colaborarea cu Letonia, Lituania, Estonia, Ucraina, a confirmat la Vilnius, șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, care va avea mai multe reuniuni, în contextul Summitului de la Vilnius cu omologi din alte state.

„Suntem parteneri de colaborare între cele 5 state atât pe domeniul liniei polițienești cât și pe domeniul frontierei. Este un proces de activitate. Trebuie să amintesc că în anul 2021 dintre Politia Republicii Moldova și cea lituaniană a fost semnat un acord pe doi ani de zile care a fost prelungit de curând. Noi cu colegul nostru din Lituania suntem într-o relație foarte bună. Ne dă noi oportunități să schimbăm inclusiv practicile în activitatea noastră (…). În același timp facem și a analiză cum s-a petrecut summitul de la noi de la Chișinău, pe 1 iunie raportat și la unul cu un specific mai milităresc. Noi nu trebuie să ne consolăm cu ideea că a trecut summitul. Noi trebuie să ne împrumutăm noi idei si practici pe care să le putem implementa și la noi acasă”, a declarat Viorel Cernăuțeanu, potrivit Radiomoldova.

Amintim că marți, 11 iulie, la Vilnius, încep lucrările Summitului NATO, la care sunt așteptați toți cei 31 de lideri ai Alianței Nord-Atlantice. De asemenea, la eveniment, participă și Finlanda, care a devenit membră a Alianței la 4 aprilie. Una dintre principalele decizii care au fost anunțate pe ultima sută de metri înainte de reuniune a fost decizia Turciei de a accepta aderarea Suediei, după ce a blocat solicitarea acesteia timp de mai bine de un ani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *